Србија

ВЛАДИМИР ПУТИН ПОРУЧИО АМБАСАДОРИМА: Свет тоне у ХАОС, Русија жели то да спречи!

Москва се противи покушајима угрожавања међународних односа, рекао је председник Русије Владимир Путин
– Русија је против покушаја дестабилизације и ерозије међународних односа који су пуни хаотичних, све мање контролисаних проклизавања према ескалацији тензија у свету – рекао је Путин на церемонији примања акредитива нових 18 амбасадора.

– Међународној ситуацији је заиста потребан опоравак. Потребна је уздржаност, мудрост и одговорност. Русија позива на заједничке напоре у борби против стварних проблема са којима се суочава међународна заједница – рекао је руски председник.

Русија покушава да тражи компромисе у спољној политици, да слуша и чује своје партнере, као и да повец́а сарадњу са свим земљама, додао је Путин.
– Свака држава има своје националне интересе, своју историју, своју визију модерног светског поретка. Дозволите ми да нагласим да се Русија односи према овоме са поштовањем. Иако промовишемо наше спољнополитичке приоритете и приступе, увек се трудимо да слушамо и чујемо партнере, узмемо у обзир њихово мишљење и ставове и стрпљиво покушавамо да пронађемо компромисна решења – истакао је председник Русије.
Извор: Informer.rs