loading...
Србија

ВУЧЕВИЋ: Ужаснут сам, позиви на линч, вешања на бандере… Незапамћени напади на Вучића!

НОВИ САД – Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић изјавио је данас да су председничку кампању, али и период између, обележили у историји парламетаризма у Србији незапамћени напади на једног кандидата, Александра Вучића.

“Позиви на линч, на вешања на бандере, вређање његове породице, беспризорне лажи о које о њему шире у појединим медијима и на друштвеним мрежама. Александар Вучић и његова породица су постали жртве болесних и немоћних политицара који су сав свој програм и целу своју кампању заснивали само на мржњи према њему”, рекао је Вучевић.

Наводећи да је као човек ужаснут оним што “свакодневно слуша и гледа”, Вучевић каже и да као правник тврди да је тузиластво требало више да реагује.”Као његов пријатељ и саборац, сигуран сам да ће он из свега овога изаћи још јачи, и јос поноснији, и да ће Србија, и она која му се диви, и она која данас изговара страшне ствари о њему, у Александру Вучићу имати најбољег председника, већ од 2. априла”, рекао је Вучевић.

У протеких 10 месеци доста је урађено у Новом Саду, каже Вучевић и истиче да, с једне стране, постоји континуитет у раду градске власти и политичка стабилност, а са друге подршка од стране покрајинске и републичке владе, чији је стожер такође Српска напредна странка.”Ако ме питате шта то значи у животу Новосађана, одговор је врло јасан. То значи да је удвостручен списак пројеката које ћемо радити, међу којима су и они капитални за које локална самоуправа не би имала финансијских могућности да их реализује, а претходних година то нисмо успели јер смо имали потпуну опструкцију од стране бившег режима ДС”, сматра Вучевић.

Наглашава да се завршава Клинички центар Војводине и Жежељев мост, да се гради зграда Хитне помоћи, те Радиотелевизије Војводине, као и Сентандрејски булевар.Истиче да је у Новом Саду фокус на реализацији капиталних пројеката, на наставку опремања комуналне инфраструктуре, привлачењу инвеститора, те је најавио да је, поред Лира и Делфија, немачки Континетала заинтересован за долазак у Нови Сад.Како је додао, у његовом раду нема никаквих тајни, све је “видљиво и опипљиво”, те сами Новосађани могу да виде како “град постаје другачији, напредује”.

Извор: Tanjug/NS hronika
loading...