Издвајамо Србија

ВУЧИЋ О ЖУТОЈ ПАТКИ У МОСКВИ: Велики је Путин за те мале протесте!

У Москви и више других градова Русије данас се одржавају демонстрације са симболом жуте паткице, а усмерене су против руског премијера Дмитрија Медведева у вези његовог наводног летњиковца, али, према руским медијима, имају за циљ руског председника Владимира Путина. 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Видео сам их. То су мали протести, велики је Путин за те мале протесте – рекао је Вучић на питање новинара да ли је видео протесте у Москви.

Интересантна је, каже, чињеница да се на тим протестима користи исти симбол као и у Београду.

Мислим да не морам даље да говорим и да су људи у Србији разумели – такве ствари обично долазе са истог места – казао је Вучић.

Рекао је да види да се користе исте приче, да су органiзатори нашли нешто да искористе против Медведева са циљем напада на Путина, као што су у Београду искористили причу око Синише Малог за напад, како каже, „на мету коју су пре два дана званично објавили“.

Да ли је случајност, у то одавно не верујем. Ако ми неко каже да су различити људи смислили исти симбол у Београду, Бразилу и Москви тешко да ћу да поверујем – рекао је Вучић.

Он је истакао да људи у Србији треба да буду поносни јер то показује да смо некоме били мета само зато што смо штитили своју независност и слободу.

Позивам их да уложе још мало више новца у Србији у те патке, тако ће се више потрошити у Делта ситију или Ушћу, и више пара ће бити у буџету – нагласио је премијер.

 

Извор: Танјуг