Србија

„Вучић открио шта је причао са Меркеловом, Мустафом…“

Премијер Србије Александар Вучић за Дневни аваз је “отворено говорио о разговорима са Ангелом Меркел“, пренео је Тањуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, Вучић је током боравка у Сарајеву дао интервју Дневном авазу, који ће бити објављен у сутрашњем броју, а у којем, како се наводи, он отворено говори са каквом поруком је дошао у главни град БиХ и шта му је казала немачка канцеларка Ангела Меркел, са којом се сусрео непосредно пре доласка у БиХ.

У најави овог интервјуа стоји да је српски премијер одговори она питање хоће ли бити сукоба на Балкану, затим како гледа на одбацивање ревизије Међународног суда правде у Хагу по тужби БиХ против Србије, као и хоће ли Србија након овакве одлуке признати „геноцид“ у Сребреници и у Скупштини Србије усвојити резолуцију с таквом одредбом.

Наводи се и да премијер Вучић у интервјуу за Аваз отворено говори и о бошњачко-српском дијалогу и његовој неопходности, те шта ће рећи Бакиру Изетбеговићу, бошњачком члану Председништва БиХ.

Поручио је да са Изетбеговићем нема проблем да разговара.

Премијер Вучић је одговорио, додаје се, и на питање да ли је он тражио од Милорада Додика да одустане од референдума 2018. године, као и о расту утицаја Русије и Турске на Балкану…

Аваз наводи и да је премијера Вучића питао да ли се синоћ споречкао с премијерима Косова и Албаније на вечери у сарајевском „Либертасу“, како су пренели београдски медији, те да је одговорио:

„С Едијом Рамом нисам имао ништа. Имали смо коректан однос и разговор. Што се тиче Исе Мустафе само сам му рекао: „Ово за отимање имовине, јеси то сам смислио или ти је неко помогао?“. Онда су од тог направили… То сам му рекао када смо долазили, у уводном делу… „.

 

Извор: Tanjug