Србија

Вучић: Пре бих се убио него украо и један глас

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да би се пре убио него украо и један глас на изборима.
– За мене нема веће срамоте него да неко и помисли то – рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Он се упутио у расправу са, како је рекао, политичким активистом из Беле Цркве који је питао о наводној крађи у тој општини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рекао је да је 2004. године, када је за малу разлику у гласовима, изгубио на изборима за Београд, у року од сат времена назвао Ненада Богдановића и честитао му, не доводећи ништа у питање.

Премијер је казао да је у Србији, не први пут, на делу лицемерје најгоре врсте и двоструки аршини, али и истакао да напредњаци, под претњом искључења из странке, више неће моћи да вређају било чију породицу, која у Србији мора да буде светиња.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да је тек јутрос видео саопштење Миленка Јованова у којем говори да је Наташа Јеремић шеф нарко клана у Србији, те да је одмах осудио такву изјаву, за коју је, каже, било јасно да је реакција на причу досовских кандидата и њихове бесмислене увреде на рачун Вучићеве породице и брата.

– То је једна глупост на њихових хиљаду – рекао је Вучић и истакао да су многи изговарали гадости на рачун њихове породице, а да му нико није пружао подршку.

Рекао је да код њега сви новианри могу да дођу и да поставе питање, а да код њих неки новинари не смеју ни да приђу ни да дођу.

Вучић је рекао и да више нико из СНС, под претњом искључења из странке, не сме да говори о нечијој породици која мора да буде светиња у Србији.

Он је рекао да је Јованово „бесмислено“ саопштење једина негативна ствар из СНС, а на хиљаде „досовских“ најгорих напада на његову породицу, брата Андреја, сина.

Навео је да и даље до „досоваца“ очекује да имају двоструке аршине и на нападају новинаре који не мисле исто политички, а на, како је рекао, свакодневна питања, шта ради Андреј Вучић одговорио је да ради и да живе теже од многих, да и даље отплаћује кредит за стан у коме живи.

Вучић је упитао да ли и он сада треба на конференцију за новинаре да доведе оца, јер пишу да му то није отац, него неки Албанац, братовљеву ћерку, жену која је трудна, свог сина…и одговорио да он то неће радити, већ да ће наставити да се бори за интересе Србије.

Извор: Blic.rs/ Tanjug