Издвајамо Србија

ВУЧИЋ ПРОЗВАО ЛИДЕРА СРС: Шешељ нека бира време и место, ИМА ДА ГА РАЗБИЈЕМ, нема никакве шансе!

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)
БЕОГРАД – Лидер СНС и кандидат за председника Србије вечерас је на ТВ Пинку говорио о политичкој ситуацији у држави и о предстојећим председничким изборима.

Вучић је оптужио кандидате опозиције да су се ујединили против њега.

„У само једној ноћи, под окриљем страних амбасада, сви они су се ујединили против мене“, рекао је Вучић вечерас на ТВ Пинк.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, он је рекао да су кандидати опозиције за председника Србије на састанку са европском комесарком Федериком Могерини нападали сопствену државу.

„Њих четворица ништа о Србији нису ништа рекли осим лошег, нападали су своју владу, земљу, један је чак рекао да ће да врати награду Најевропљанин. Сви они су се бавили само својим политичким противницима. Немој то да радиш, немој да оговараш своју земљу“, рекао је Вучић.

Не сме бити насиља

Он је за своје политичке противнике рекао да призивају насиље у Србији.

„Данас имате најаве којима сам шокиран, Један од истакнутих функционера досовског режима каже да ће Србији да се пуца као у Македонији. О томе нико не прича, а 10 дана је неко причао о томе како је Бата Гашић увредио новинарку. Неће да се пуца у Србији! Ниједно дете неће да погине да би ти добио фотељу! Ни ти, ни твоји кандидати, да сте још толики „, рекао је Вучић.

Нека Шешељ бира време и место за партију шаха

Говорећи о лидеру СРС Војиславу Шешељу, Вучић је рекао да има шансе да победи на председничким изборима.

„Не мислим да он има тако негативан однос према Србији као неки. Што се тиче шаха с њима, добићу га 10:0. Нека бира време и место. Може да дође и вечерас да играмо уживо. Што се тиче избора, то може да добије, али у шаху нема шансе“, рекао је Вучић.

Он је навео и да лидер СРС не воли и не зна да губи, подсећајући на случај из 1999. кад је одбио да исплати 10 марака новац због изгубљене партије „ризика“.

Он је најавио да више неће бити премијер, без обзира на резултат председничких избора.

„Ако изгубим на изборима, истог тренутка неко други ће бити председнички Владе. Мислим да је то одговорно“, рекао је Вучић.

„Како је могуће да је код нас већа афера што су људи погинули у хеликоптерској несрећи, него што су убијени гардисте. Један од тих кандидата рекао је да ће да га хапсе. Јесу ли га ухапсили?“, констатовао је Вучић.

Неки би желели слабу Србију

Он је рекао да је „потребно да Србија има слабо руководство“.

„Коме одговара да Србија буде снажна, слободна и независна земља? Они би волели да је воде као на луткарском повоцу. Мислим на амбасадоре. Икад у моје време није ни питан ни обавештаван о оном шта се дешава на седницама Владе“, рекао је Вучић

Он је рекао да није истина да је забрањен концерт Владе Героргиева, већ да је био проблем био у слабој продаји карата.

Он је оптужио представнике опозиције да су лагали и обмањивали народ у више случајева.

„Њихов проблем што их се не плашим, зато што ми је савест чиста и што се борим за Србију и радим више од свих њих заједно“, рекао је Вучић.

Премијер Србије је рекао да морамо да имамо спремну војску.

„Кад сам постао министар одбране, имали смо један авион „мига 29“, а ускоро ћемо имати 10 „мигова 29″. То не значи да се спремамо за сукобе, то значи да смо спремни за превенцију, да одвратимо свакога ко мисли да је Србије лака мета“, рекао је Вучић.

Он је позвао симпатизере напредњака да не вређају кошаркашког тренера Душана Ивковића, који је подржао председничког кандидата Сашу Јанковића.

„Он је кошаркашка легенда. Ми нећемо да вређамо легенде. То је оно што нас разликује од других“, поручио је Вучић.

Одбрана Наде Мацуре

Лидер СНС устао је и у одбрану портпаролке београдске Хитне помоћи Наде Мацуре, која је у телевизијском програму направила лапсус и рекла „улица господара Александра Вучића“, што је изазвало лавину шаљивих реаговања на интернету и друштвеним мрежама.

„Жена свако јутро устаје у пет сати ујутро, а ти који јој се смеју устају у 11 сати. Видео бих њих да се буде свако јутро у пет сати“, рекао је Вучић, али је и признао да му је био смешан Мацурин лапсус.

Он је на крају позвао грађане да мирно окончају председничке изборе.

„Позивам грађане да изађу на изборе и гласају по својој вољи и гласају за своју будућност“, поручио је Вучић.

Извор: Курир