Србија

ВУЧИЋ: Смета им што ћу се срести с Путином, јер су га мање пута видели на слици, него ја уживо!

Премијер Александар Вучић изјавио је гостујући у Јутарњем програму ТВ Пинк да су многи слали писма Владимиру Путину говорећи му да га не прими.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У понедељак одлазим на десети сусрет са њим. Неки од њих су га ређе виђали на сликама, него што сам се ја лично састао с њим. Они су уништавали нашу војску, а ми је унапређујемо, али не да бисмо ратовали, већ да бисмо је ревитализовали – поручио је Вучић

Премијер је, говорећи о предизборној кампањи, истакао да она никада није била мирнија и са мање инцидената.

– Избори су демократска утакмица и празник демократије. Штета што нисам чуо много о програмима осталих кандидата и што им је било важно само да кажу понеку лошу реч о мени – рекао је Вучић за телевизију Пинк.

Председнички кандидат је задовољан јер Србија данас има добре односе са свим светским државама и што многе од њих подржавају његову политику.

– Поносан сам јер је бивши немачки канцелар подржао моју кандидатуру и што о напретку Србије има да каже само најбоље – поручио је Вучић, додајући да је поносан на позитиван имиџ који је Србија стекла.

Kако сматра, не постоји разлог за критике, јер је бољитак у нашој држави евидентан.

– Ако има паметнијих, ево им, нека одмах воде земљу, али нека не обмањују народ. Многи су слали писма Путину говорећи му да ме не прими, а ја у понедељак одлазим на десети сусрет са њим. Неки од њих су га ређе виђали на сликама, него што сам се ја лично састао с њим. Они су уништавали нашу војску, а ми је унапређујемо, али не да бисмо ратовали, већ да бисмо је ревитализовали – рекао је премијер.

Вучић је, говорећи о војној сарадњи са Русијом, рекао да је циљ такве сарадње да се Србија заштити, а не да прети било коме.

– Драматично подижемо нашу војну способност и то им смета, а ја их питам зашто то раније није урађено и зашто нико о томе није раније разговарао са руским председником. Очекујем нападе због састанка са њим – каже Вучић.

Говорећи о изградњи ауто-пута од Ниша до Приштине, Вучић каже да није реч о “великоалбанском путу”, како га многи називају, већ пут који ће спојити два српска града.

– Све је усмерено ка томе да се покаже како није добро шта год да ми урадимо – сматра премијер.

Поводом напада које доживљава свакодневно, он истиче да је научио да живи са тим, али да је “немогуће навићи се на то до краја”.

– Толико сам пута слушао како ми је отац некакав Албанац, а мајка… Наравно да такве ствари тешко падају, али то је решење када не постоје други аргументи – сматра Вучић.

Никога у кампањи није увредио, нити је направљен спот који некога омаловажава и вођена је најчистија кампања, сматра Вучић.

– А онда испровоциран Миленко Јованов, како би показао колико је бесмислено то што причају, рекао то што је рекао, али сам се извинио за то. Међутим, извињење им није било довољно – рекао је Вучић.

Премијер је истакао, говорећи о оптужбама да је лопов, да никада ништа није украо, те да чак и флашу воде у згради Владе плати.

– Причају да ми је брат власник Франша. Идите у ресторан и проверите да ли је тако. Kако ми је рекла Ангела Меркел, довољно је неколико дана негативне кампање преко друштвених мрежа, да читав рад и напор падну у воду – каже премијер за ТВ Пинк.

Његов одговор на то је, како је рекао, прећуткивање и рад.

– До последњег даха ћу се борити за очување стабилности и мира. То је за мене од највећег значаја – поручио је премијер.

Вучић је, осврћући се на изјаву председничког кандидата Вука Јеремића да срамоти униформу, изјавио да се води кампања да се умањи војна сарадња са Русијом, те да његова влада није уништила војску и наоружање Србије.

– Нека народ суди. Србија је много снажнија, а народ то и види – рекао је Вучић.

Kако је рекао, сви говоре о Савамали, а нико не спомиње смрт Ранка Панића, о којој је итрага настављена тек након промене власти. Због кампања им нису важни, како сматра премијер, ни животи Панића, ни животи гардиста, ни живот Ћурувије.

 

Извор: Telegraf.rs / Informer.rs