Србија

ВУЧИЋ: Свакакве будалаштине ће измишљати против мене – јер то им је последња прилика да дођу на власт!

Председник Владе Александар Вучић поручио је да његову кампању за председника Србије не финансирају никакви тајкуни и да није у животу чуо већу будалаштину! Вучић је истакао да је неким кандидатима кампања час дуга, а час кратка, иако су у кампањи већ шест месеци!
Одговарајући на питања новинара у вези са оптужбама лидера Нове странке Зорана Живковића да је кампању СНС на предходним парламентарни изборима финансирао бугарски тајкун Васил Цветанов, Вучић је рекао:
– А тај геније је то изјавио! Нисам чуо већу будалаштину! Никакви тајкуни ме не финансирању. Не знам ни ко је тај Васил Цветанов.

Вучић је рекао да кампање СНС не финансира ниједан тајкун, те да његова странка не узима новац од тајкуна, за разлику од опозиције, већ да добијају новац у складу са бројем посланика.
– Ми још немамо ни предизборне скупове, све док се избори не распишу. Ми имамо новац, не трошимо, штедимо – рекао је Вучић.
Вучић је, коментаришући ово питање новинара, уз образложење да то тврди опозиција, приметио да ће се тек у кампањи наслушати измишљотина и неистина, јер ће то некима бити последња прилика да дођу на власт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да ће председница Скупштине Србије сутра саопштити датум одржавања председничких избора.

Вучић је, у изјави новинарима, указао да ће избори бити одржани у складу са законом, те одбацио критике „оних којима је рок за кампању кратак“.

– Неким кандидатима је кампања час дуга, час кратка, а они већ шест месеци држе скупове… – приметио је Вучић и додао да ће СНС кампању почети кад избори буду формално расписани.
Додао је да су предизборни скупови опозиционих кандидата иначе противзаконити, те да их противзаконито плаћају.

Рекао је су шансе „ДОС-овских кандидата“ и њега на председничким изборима једнаке, 50-50 одсто, и да ће се резултат знати на дан избора.

– На изборима ћемо имати двојицу ДОС-овских кандидата и једног радикалског на једној страни и мене на другој, као кандидата који подржава рад владе. Какав ће резултат бити видећемо на дан избора, а када ће они бити, објавиће сутра председница Скупштине – рекао је Вучић.

Извор: Informer.rs