Србија

ВУЧИЋ У ЋИРИЛИЦИ: Није тајна,сви Србију виде као следећу чланицу!

Премијер Србије и председнички кандидат СНС Александар Вучић гостујући у емисији Ћирилица на ТВ Хепи говори о предстојећем сусрету са немачком канцеларком, ситуацији у региону, односу са Бошњацима…

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијер и председнички кандидат Александар Вучић изјавио је вечерас да поштује оно што су за земљу урадиле неке јавне личности, као и неки врхунски глумци, који су подржали поједине опозиционе председничке кандидате, али је указао да се на председничким изборима не гласа и не ради о њиховим врхунским каријерама.

– Да ја кажем да Предраг Ејдус није страшан глумац…какав бих ја човек био? Или о Дуди Ивковићу? Шта год мислио о његовим политичким ставовима и шта год други говорили, али, он је задужио ову земљу… -рекао је Вучић.

Он је, међутим, указао да не мисли да грађани због таквих личности треба да гласају за неког.

Уосталом, приметио је, сви „селебритији“ су били против Трампа, али је Трамп победио.

– Људи треба да гласају за себе, за своје породице, да размишљају о својој будућности, својој деци…Тебе волимо највише као глумца, али ми бирамо неког ко ће да води нашу земљу, ко ће да брине о нашим мостовима, о Блиском истоку, о нашем земљишту, о нашим фармама. – закључио је Вучић.

Вучић: Неки имају манију упадања у РИК

Председнички кандидат Александар Вучић изјавио је вечерас да поједини кандидати за председника Србије и политичари имају „манију да упадају у РИК“ , илуструјући однос појединих опозиционих политичара према инститицијама и нацин на који доживљавају политику и политичке процесе.

Вучић је поменуо да је лидер ДЈБ Саша Радуловић, иначе, каже, последњи пут виђен и запамћен као човек који је у скупштини дигао ногу и нешто свирао, упао вечерас на седницу РИК.

– Они имају манију упадања у РИК -рекао је Вучић, као и, додао је, „онај јунак из Чачка…“.

Према његовим речима, председник РИК-а је упозорио Радуловића да је проглашени председнички кандидат и да нема право и не сме тако нешто да ради, а Радуловић је, каже, запитао зашто не би смео да буде ту.

Вучић је додао да због таквог понашања и мисли да претње о бандерама и сличне нису празне.

– Замислите да ја одем на седницу РИК…Разумете ли о чему се ту ради“ -запитао је.

Поводом предстојећих председничких избора премијер Вучић је прокоментарисао да никад ником није одговарао као снажан.

-Сви би хтели да буде мучно или као у луткарском позоришту. А грађани Србије и сви други знају шта нудим. Нећу да водим политику додворавања. Прошетајте улицама Београда, Новог Сада, Обреновца видите шта се све гради. Све се гради и мења – поручио је премијер.

У вези са медијским односом према њему премијер је изјавио како неки имају годишње хонораре да би писали против њега.

– Кад донесете једном одлуку да бандитима нећете давати ништа и остајете на власти – невероватно се добро осећате. Многи дају од 500 евра до 5000 евра само да неке новине о њима не пишу. Понекад су неки говорили да имају да пишу целе године против Вучића, а да им је целе године плаћено. Једном ме је звала мајка и заплакала, али ја нисам хтео да придајем томе значаја – казао је Вучић.

Говорећи о досадашњем раду Владе, и својим личним достигнућима, премијер је јасно поручио на самом почетку емисије:

– Кад увећамо плате за цео јавни сектор учитељи, наставници, војска, полиција, лекари, имаће повећање плата а приватни сектор ће то морати да прати. Србија ће тад бити у доброј позицији. Све ће то донети раст, као и модерни клинички центар у Нишу – поручио је Вучић у емисији Ћирилица.

Погледајте изградњу Београда, Карађорђеву улицу, Косанчићев венац… све се то постигло добрим финансијама – поручио је премијер.

– Многи данас у Србији воле да се шегаче са политиком, а то је озбиљна ствар. Морате се руководити тиме шта доносите као резултат. Било би сигурно боље прихваћено када бих ја изговарао тешке речи о БиХ, али не треба тако – рекао је Вучић.

Састанак са Меркеловом

Председник Владе Србије Александар Вучић је говорећи о предстојећем 10. по реду сусрету са немачком канцеларком Ангелом Меркел сутра у Берлину, истакао да је то велика част за Србију.

Ангелу Меркел сматрам највећим европским лидером и при том ставу остајем и када је на мети напада, рекао је Вучић и додао је састанак који је заказан за сутра неочекиван и да је он мислио да ће бити одржан тек после избора. Планиран је састанак, заједничке изјаве и радна вечера.

Не могу да кажем да је на нашој страни. Признали су независност Косова, али Меркелова поштује дату реч, веома је правична, види када се неко труди и уме то да награди. Мислим да је она заслужна за отварање последња два поглавља. И када она у Немачкој говори другачије о Србији, сви у Европи говоре другачије о Србији – истакао је Вучић гостујући на ТВ Хепи.

Нешто се ту чудно дешава

Поводом неочекиване реакције НАТО око формирања Војске Косова, Вучић је казао да је Столтенберг био оштар и захвалио му се на томе. Столтенберг нема ништа против Србије, додао је премијер.

-Рекао је да му је искрено жао због свих жртава у Србији. Али , то не мења наш однос преме НАТО, Србија није за улазак у НАТО, нећемо ни у један савез, не желимо ни у један савез. Хоћемо да будемо довољно јаки политички и економски, да нас нико не дира. Тиме постајемо поуздан саговорник свакоме и тек тад можете разговарати са свима – рекао је Вучић

На питање о најавама из Приштине о формирању војске Косова, председник Владе Србије је рекао да он не мисли да је Америка против формирања војске Косова, већ да није прави тренутак, док је што се тиче НАТО ситуцаија нешто другачија, мада су нијансе у питању

-Телефонски разговор са Тачијем био је јако кратак. Он је говорио о две теме, ја пре свега о војсци Косова, али нешто се ту чудно дешава, о чему сам и Томиславу рекао још по завршетку разговора у Бриселу.

Није тајна,сви Србију виде као следећу чланицу

Није тајна да сви виде Србију као следећу земљу која ће ући у Европску унију, али није поента да ми нешто очекујемо преко реда, рекао је вечерас премијер Александар Вучић поводом идеје словачког премијера Роберта Фица да би једну земљу Западног Балкана тренало убрзано увести у Унију као позитиван сигнал осталима.

„Ми треба да видимо шта можемо сами да урадимо, да наставимо да радимо, да наставимо реформе“, рекао је Вучић на питање како види Фицову иницијативу.

„Мој приступ је да не треба да очекујемо нешто преко реда, не треба то да нам буде опсесија“, рекао је и истакао да је Фицо човек од интегритета и да је уверен да је то његова идеја, а не да му је неко наметнуо, а он изашао с тим у јавност.

Вучић је приметио да није тајна да сви виде Србију, или Србију и Црну Гору, као следеће земље које ће ући у ЕУ, а да су остале земље кандидати значајно иза нас.

 

Извор: Srbija Danas