Издвајамо Србија

ЗАХВАЉУЈУЋИ ЊЕМУ СРПСКА ПОЛИЦИЈА И ВОЈСКА ЋЕ БИТИ НЕДОДИРЉИВИ: „МИЛОШ“ је наше најбоље возило до сада (ФОТО)

„Милош“ има погон „4 пута 4“ што му омогућава високу покретљивост, на најтежим теренима, уз могућност промене притиска у пнеуматицима, које се прилагођавају подлози

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У фабрици наменске индустрије у Великој Плани данас је представљено оклопно возило “Милош”, а помоћник директора Југоимпорт СДПР Александар Лијаковић истакао је да је то модерно возило, са великом покретљивошћу и високим степеном заштите.

Лијаковић је објаснио да је “Милош” представник нашег развоја борбених возила у Југоимпорт СДПР-у.

“Милош” има погон “4 пута 4″ што му омогућава високу покретљивост, на најтежим теренима, уз могућност промене притиска у пнеуматицима, које се прилагођавају подлози, рекао је Лијаковић новинарима.

Фото: Јутјуб

– Важно је да возило има јако висок ниво заштите од пројектила, и од оних 12,7 милиметара, који су данас највећа претња у свим светским сукобима – рекао је Лијаковић.

Такође, заштићен је и од мина, тако да сви који су у њему могу да преживе уколико возило наиђе на противтенковску мину од шест килограма експлозива.

Возило има митраљез 12,7 мм на даљинско управљање, који може да се користи и мануално уколико дође до неког застоја.

Такође, висок је и ниво заштите против импровизованих средстава.

Често у иностранству данас терористи користе импровизоване направе, које остављају поред пута и активирају даљински, а које су често погубне по возила, објаснио је Лијаковић и навео да је у “Милошевом” случају заштита је веома висока.

Како је рекао, “Борбени сложени системи” у Великој Плани су фабрика која има могућност склапања и производње најзначајнијих компонената, који су производ домаће памети и наших инжењера.

– Користи се кооперација са домаћим фабрикама из металног и електро комплекса, а најосетљивији системи се прави овде. За производњу ”Лазара” и ”Милоша” користимо најмодерније и најсавременије компоненте западних произвођача – рекао је Лијаковић.

Подсетио је и да је “Милош” представљен недавно на сајму наоружања и војне опреме у Абу Дабију, где су се водећи светски новинари који прате ту област похвално изразили о нашој опреми.
Извор: Телеграф.рс / Тауг