Издвајамо Србија

ЗМИЈА БИ ДА РАТУЈЕ?! Тачи предао Нацрт закона за формирање косовске војске!

Хашим Тачи (фото:ЈуТјуб)

Хоће војску по сваку цену

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Косовски председник Хашим Тачи предао је данас нацрт Закона о трансформацији безбедносних снага Косова у Војску Косова председнику тзв. косовске скупштине Кадрију Весељију.

Овај Нацрт закона се не односи на уставне промене, преноси портал Коха.нет, већ се њиме мењају ингеренције Косовских безбедносних снага.

Тачији је изјавио да је иницијатива за трансформацију БСК од суштинске важности.

– Желим да вас обавестим да сам на основу мојих уставних овлашцћења као врховног команданта КБС дао председник Скупштине предлог закона за транформацију КБС. Ова иницијатива је неопходно и има за циљ очување територијалног суверенитета и има за циљ очување мира на Косову и регион – рекао је Тачи.

– Нисмо успели да формирамо Војску Косова јер су српски посланици јасно ставили до знања да они никада не би гласали за промену уставних амандмана. Косово не може да остави своју судбину на милост и немилост било кога. За мене је суштина важнија од симболике са именом – додао је Тачи.

Тачи је такође рекао да ова трансформација нецће утицати на овлашцћења или мисију Кфора.

Председник Скупштине је рекао да ће сутра сазвати председништво скупштине како би шефови посланичких група распављали о овом закону. Весељи је рекао да ће ова трансформација допринети миру у региону.

– Ово је добар дан за грађане Косова. Председник је наступио у складу са својим уставним овлашцћењима. Ја ћу сутра сазвати председништво како би испоштовали све процедуре. Кроз ову трансформацију, Косово ће да допринесе миру у регион – рекао је Весељи на конференцији за новинаре.

Извор:Танјуг