Издвајамо Србија

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: „Чачак ће бити саобраћајни и транспортни центар Србије, скраћујемо пут до БГ за још сат времена“

Чачак ће бити саобраћајни и транспортни центар Србије јер ће поред овог града ускоро пролазити два ауто-пута, каже потпредседница Владе Зорана Михајловић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекла од новембра ће путовање до Београда бити скраћено за још сат времена, када се заврши ауто-пут од Обреновца до Љига.

“Крајем године имаћемо укупно 103 километра ауто-пута од Обреновца до Прељине, односно Чачка на Коридору 11”, рекла је Михајловићева за чачанску ТВ Галаксију.

Она је подсетила и да је прошле године у саобраћај пуштен ауто-пут од Љига до Прељине.

„Други ауто-пут који ћемо градити је од Прељине до Појата, и он ће повезати Чачак са Коридором 10 и наше две најзначајније саобраћајнице. Очекујем да до краја године потпишемо финансијски уговор о градњи овог ауто-пута“, додала је Михајловићева.

Она је истакла да је у претходне две године Влада Србије уложила 600 милиона динара у одржавање путева у Чачку, а 1,8 милијарди динара у читав Моравички округ. Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је додала да је у плану и модернизација и реконструкција пруге Сталаћ-Краљево-Пожега, дужине 135,7 км, за брзине возова до 120 километара на час и електрификација деонице Сталаћ-Краљево.

Процена је да би вредност инвестиције била око 70 милиона евра, наведено је у саопштењу из њеног кабинета.

 

Извор: Танјуг