Србија

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: Шешељ нема шансе, Јеремићу орден за неутољиву глад, Вучић убедљиво побеђује!

Зорана Мхајловић (Фото: Јутјуб)
Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и чланица председништва СНС Србије Зорана Михајловић изјавила је да би Вуку Јеремићу дала орден за „неутољиву глад за функцијом“, а Саши Јанковићу за „челични стомак“
– Вуку Јеремићу бих дала орден за неутољиву глад за функцијом. А Саши Јанковићу признање за челични стомак, јер је после свега пристао да га подржи ДС“, рекла је Михајловић за сутрашњи „Курир“, одговарајући на питање да ли би за нешто одала признање противкандидатима Александра Вучића на предстојећим председничким изборима.

Она је казала да очекује 2. априла убедљиву победу Александра Вучића јер он није кандидат владајуће коалиције, већ кандидат народа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Али, неће бити лако јер су се сви остали ујединили против Вучића- изјавила је Михајловић и додала да поштоји неколико разлога зашто би грађани дали глас Вучићу.

– Зато што у свој спот стави скандирање ,Вучићу, педеру, и нема проблем с тим. Зато што не подилази ни грађанима, ни пријатељима, ни противницима. Зато што говори искрено, ма колико то било тешко. Зато што на исти начин заступа Србију и у ЕУ, и у Русији, и у САД. Зато што је Вучић Србији вратио понос и самопоштовање и што јој враћа сигурност и осмех на лице- рекла је Михајловић.

О Војиславу Шешељу, она је рекла да он „нема шансе на овим изборима и да он никад више неће одлучивати о било чему у Србији“.

– Човек који је спреман да сакупља политичке поене и на гробу свог, како га зове, пријатеља Слободана Милошевића не разуме ни живот, ни будућност. Шешељево време је прошло, време му је да вежба шах- рекла је Михајловићева.

Михајловић је на питање о ЕУ која је, како је лист оценио нестала из ове кампање, истакла да су све земље западног Балкана и ЕУ дошле до преломне тачке.

Оцена високе представнице Федерике Могерини да Балкан лако може да постане шаховска табла за закулисне игре великих сила, је тачна, али стиже са великим закашњењем, јер је Балкан постао играчка у рукама великих управо због нејасног става ЕУ. Ствари су отишле предалеко и лепе речи званичника Брисела о европској перспективи наших земаља не играју више. Траже се дела, конкретна- рекла је Михајловић.

Према њеним речима, дошли смо до преломне тачке – или ће све земље Балкана брзо и ефикасно постати чланице ЕУ, или ће ЕУ да изгуби овај простор.

– А тамо где престаје Европа, почиње национализам. Неуспех ЕУ на Балкану биће алиби великим силама да наставе своју шаховску партију, чије смо резултате осетили на својој кожи у не тако давној прошлости- закључила је Михајловић.

Извор: informer.rs/tanjug