Издвајамо Србија

ЗОРАНА МИХАЛОВИЋ ОБЕЋАЛА: Од Београда до Чачка ће се стизати за мање од једног часа

Зорана Мхајловић (Фото: Јутјуб)

Београд — Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је да изградња деонице ауто-пута од Сурчина до Обреновца кошта 208 милиона евра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи, од тога је више од 100 милиона евра посао за домаће компаније.

„Сваки део ауто-пута који се гради није једноставан. Ова инвестиција вредна је 208 милиона евра и када завршимо ову деоницу до Чачка ће се путовати мало мање од сат времена. До Нове године ћемо спојити и Обреновац са Прељином. Ова деоница је један од три пројекта које смо закључили са Кином“, каже министарка Михајловић.

Истиче да се овај пројекат разликује од свих пројеката претходних влада. Ми смо све припремили, проверили и док нисмо комплетно све средили нисмо почели да радимо“, објашњава Зорана Михајловић.

„Ми се трудимо сваки дан да створимо амбијент, а то је инфраструктура. Ако нема пута нема ни инвестиција“, истиче Михајловићева.

Она је за РТС рекла да ће деоница ауто-пута од Сурчина до Обреновца на Коридору 11 у дужини од 17,6 километара, чија изградња почиње данас, спојити Београд са Чачком.

Михајлоивићева каже да сутра почиње грађевинска сезона и напомиње да ништа неће трпети због избора.

Каже да је најважније у чему се Србија издваја од земаља у региону политичка стабилност. „Сваки инвеститор почиње разговор са тим да ми имамо политичку стабилност и морамо то да сачувамо“, додаје министарка.

Извор: Танјуг