Издвајамо Србија

ЗУКОРЛИЋ: Вучић да каже шта нуди Бошњацима, па ћемо га подржати!

Посланик Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамер Зукорлић изјавио је данас да та странка не види разлога да не подржи кандидата владајуће коалиције, актуелног премијера Александра Вучића на предстојећим председничким изборима, уколико, како је рекао, у претходним разговорима нађу „заједнички језик“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зукорлић је рекао да ће се видети са премијером Вучићем и да ће до седнице Председништва БДЗ, у суботу 4. марта, имати јасан став о свему томе.

Гостујући у Јутарњемпрограму ТВ Пинк, он је рекао да од тих разговора очекује да Вучић у предизборном програму јасно наведе шта је то што се нуди Бошњацима.

Према његовим речима, бошњачке гласаче треба анимирати „суштинском понудом“, што није лако с обзириом на оптерећене односе Србије и БиХ у овом тренутку.

– Важно је да Бошњаци не изгубе поверење у то што је Вучић кроз досадашњу политику спроводио и поруке које је слао кроз дијалог – рекао је Зукорлић, који сматра, да је важно „понудити нови импулс“.

– Ми хоћемо да кандидат Вучић у свом програму има јасно шта је предвиђено за Бошњаке и остале националне заједнице, шта је предвиђено за дијалог, за помирење – поновио је Зукорлић.

Говорећи о лидеру СДА Санџака Сулејману Угљанину, који је недавно честитао косовском премијеру Хашиму Тачију државу, Зукорлић је поновио да је тиме већа штета начињена Бошњацима, иако он, како је рекао, мисли да штети Србији.

Истакавши да не подржава такав став Угљанина, Зукорлић подсећа да је његова политика, политика мира и помирења, а да је политика СДА деструктивна и штетна.

Ипак, додао је, није за то да се Угљаниновој странци забрани политичко деловање.

Зукорлић, наиме, сматра да власт регује само кад је повређена поступцима Угљанина какав је био овај последњи, а „жмури“ на то што он ради у Сјеници и Тутину, као што је, на пример, како каже, грађана гласова на изборима и томе слично.

Упитан за став о данашњем одлучивању суда у Колмару о изручењу Рамуша Харадинаја Србији, Зукорлић сматра да није добро да се Бошњаци мешају у питања између Срба и Албанаца са Косова.

– Бошњаци имају доста веза са Албанцима са Косова, и крвне и друге, али не живе на истом подручју и није добро да се уплићу у све то. Ја се уздржавам од коментара о питању Харадинаја – рекао је Зукорлић.

О актуелној политичкој ситуацији у Санџаку, Зукорлић каже да грађани тог дела Србије заслужују да виде Расима Љајића, Угљанина и њега „за истим столом“, а након размирица које постоје још од 90-тих.

– Волео бих да супродставимо аргументе, јер лако је причати када онај други није ту. Сигуран сам да имамо доста тога да кажемо о актуелним догађајима – каже Зукорлић уверен да су његови аргументи јачи од њихових.

Извор:Танјуг