Србија

ЗВЕР СЕ БУНИ! Харадинај: Одлука суда је срамотна, ја сам политички талац

Фото: Јутјуб
Лидер опозиционе Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај, кога Србија терети за ратне злочине над Србима, рекао је данас да је срамотна и политичка одлука којом је француски суд у Колмару поново одложио давање мишљења о захтеву Србије за његово изручење за 6. април
Ја сам политички талац. Суд је дао још месец данас српским властима да доставе додатне информације. То је политичка одлука, а ово што се догађа је непријатно – рекао је Харадинај медијима на француском испред здраге суда.
Он је поновио да је борба ОВК већ разматрана пред Хаским трибуналом.

– Ви који сте донели ову срамотну одлуку треба да се стидите. Наставићу да се даље борим против одлуке – казао је Харадинај после рочишта које је трајало свега неколико минута.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Апелациони суд у француском граду Колмару поново је данас за 6. април одложио доношење одлуке о захтеву Србије за изручење Рамуша Харадинаја због сумње да је извршио ратне злочине на Косову и Метохији.
Присталице Харадинаја које су приствовале риочишту у судници су тихо дочекали одлуку суда. Присутни су исчекивали одбацивање захтева за изручење Србији, па је завладао мук након одлуке о одлагању коначне одлуке на 6.априла.

Извор: Tanjug