Русија Србија

ЗВЕЗДА ЈЕ СИМБОЛ РУСИЈЕ! Чепурин: Срби и Руси ће још једном показати колико су близак народ!

Руски амбасадор у Србији Александар Чепурин изјавио је да се радује што ће Срби и Руси још једном показати колико су близак народ на утакмици између Црвене звезде и Спартака из Москве

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Утакмица између Црвене звезде и Спартака игра се на стадиону „Рајко Митић“ са почетком у 18 часова.
– Спартак има име које звучи поносно, као и Црвена звезда, а од скоро има фантастичан стадион у Москви. За Звезду зна већина људи у Русији, сам знак црвена звезда је познат, налази се на Kремљу. На неки начин, она је симбол Kремља и симбол Русије. Мислим да је меч јако важан и веома занимљив, уживаћемо… Радује ме што је велико интересовање и што је у Београд дошло много навијача из Русије – рекао је Чепурин за Звезда ТВ.

Он је поручио да је српски и руски народ одувек био близак, а таква ситуација је и са навијачима Црвене звезде и московског Спартака.

-Наша два народа имају заједничку и пријатељску историју. Пуно ствари нас везује и зато верујем да ће атмосфера бити на високом нивоу. Црвена звезда је везана за Русију због много разлога који су вам познати, Гаспром је спонзор Звезде, што је јако важно. И није зато ни чудно, када је председник Путин дошао на меч омладинаца Звезде и Зенита, да је у 51. минуту утакмица прекинута, а цео стадион скандирао „Путине, Србине“ – поручио је Чепурин.

Руски амбасадор није очекивао онако дирљиву пажњу после погибије хора и балета „Александров“ и смрти дугогодишњег руског дипломате Виталија Чуркина.

– Видео сам да су српски навијачи посветили велику пажњу, било је веома емотивно. Живим 500 метара од стадиона Црвене звезде скоро сваког викенда случам, могу да препознам резултат утакмице. Исто тако, битна нам је и репрезентација Србије и навијамо да се пласира на Светско првенство баш у Русији. Развијање наших веза ће потврдити и посета српског премијера Вучића Русији и његов састанак са Путином. Тамо ће се разговарати о привреди, политици, култури и доприносу спорта и љубитеља спорта. То ће такоде бити позитивно и добро – закљуцио је Чепурин.

 

Извор: Tanjug