Издвајамо Свет

АМЕРИКАНЦИ НЕШТО СПРЕМАЈУ! NASA ОБЈАВИЛА: Човечанство се налази пред открићем ванземаљског живота!

АМЕРИЧКА свемирска агенција NASA објавила је да је сасвим могуће да се човечанство већ налази на самом прагу открића ванземаљског живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је на слушању у Конгресу САД изјавио помоћник директора NASA Томас Зурбукен.

„При овако широкој активности у космосу и овако великом броју наука укључених у потрагу живота у свемиру – чини ми се да се налазимо на самој ивици једног од најфундаменталнијих открића у историји”.

Зурбукен је подсстио да последњих година откривено седам планета сличних Земљи око звезде TRAPPIST-1 у сазвежђу Водолија и да – само у нашем Млечном путу – милијарде звезда чекају да буду откривене.

Додао је да је сонда „Касини” на Европи, сателиту Јупитера, и на Енцелади, сателиту Сатурна, открила океане испод леда у којима може бити водоника:

„Мада још нисмо открили трагове живота на њима, а ни другде, наши истраживачи остварују изванредан прогрес. Астробиолози учествују у све већем броју наших мисија. Нама је потребна конвергенција целог низа наука – биологије, теологије, астрономије, планетологије, науке о Земљи и многих других”.

Зурбукен је наступио у конгресном комитету за науку, па се на крају његовим члановима захвалио што се у NASA појавио буџет за астробиологију и што је потрага за ванземаљским животом добила статус једног од приоритета.

 

Извор: Факти.орг