Свет

Американци уводе санкције Сирији, Иванка Трамп поносна на оца због ракетирања

Амерички министар финансија Стивен Мнучин рекао је да ће САД ускоро увести додатне санкције Сирији као део војног, дипломатског и финансијског одговора на хемијски напад за који криве сиријски режим.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Најављујемо додатне санкције против Сирије као део наших текућих напора да зауставимо ову врсту активности и нагласимо колико значајним то сматрамо – рекао је Мнучин на имању председника Доналда Трампа у Мар-а-Лагу на Флориди, преноси АФП.

Мнучин је додао да САД очекују да ће санкције наставити да имају важан ефекат у спречавању људи да послују са Сиријом, али није навео више детаља.

У исто време, ћхерка америчког председника и саветница у Белој кући Иванка Трамп изјавила је да се поноси својим оцем после америчке акције у Сирији.

– Времена у којима живимо траже тешке одлуке. Поносна сам на оца што је одбио да прихвати ужасне злочине против човечности – написала је она на свом Твитер налогу.

Доналд Трамп је у четвртак је донео одлуку да војни аеродром у сиријској провинцији Хомс буде гађан крстарећим ракетама.

 

 

Извор: Telegraf.rs/ Tanjug