Издвајамо Свет

АМЕРИКАНЦИ ЗАПАЊЕНИ: Гледају сателитске снимке Северне Кореје, не могу да дођу себи, шта се то дешава (ВИДЕО)

Аналитичари који прегледају сателитске снимке Северне Кореје известили су да су уочили необичну активност на локацији за нуклеарне пробе ове изоловане земље

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Фотографије је објавила посматрачка група “38 Норт” са седиштем у Вашингтону. Како су навели, сателитски снимак настао је у недељу, а снимљена је локацији за тестирање нуклерног оружја Пунгје-ри, пише “Дејли мејл”.

Аналитичари сматрају да постоје два објашњења за овакав призор – или су припреме за шесту нуклеарну пробу одложене, а да је особљу полигона дозвољено да се мало опусте или је одбојкаши меч организован као део тактике, односно покушаја да севернокорејске власти заварају оне за које знају да их надгледају.

Играње одбојке усред међународне кризе, тврде аналитичари, вероватно је била порука, будући да је Северна Кореја свесна чињенице да је то подручје под интензивним надзором. Но, није баш јасно коју је тачно поруку Северна Кореја овиме желела да пошаље.

Статус полигона није сасвим јасан, каже Џозеф Бермудес, експерт за Северну Кореју и аналитичар групе “38 Норт”, али стручњаци се слажу да је Пунгје-ри спреман да изведе напад у било ком тренутку уколико добије сигнал из Пјонгјанга да то уради.

Пунгје-ри је комплекс тунела и инфраструктуре за тестирања у планинама североисточне Северне Кореје.

На војној паради одржаној у суботу, Пјонгјанг је показао бројне ракете, а у недељу је једну и испалио, но експлодирала је неколико секунди након лансирања. Ове слике, које изгледају као да запослени тог подручја играју одбојку, снимљене су баш у недељу те иако сви траже неки скривени разлог, још увек постоји могућност да су запослени играли одбојку, без неких посебних мотива.

https://youtu.be/pTTBswoH_h8

 

Извор: Блиц