Издвајамо Спорт

БЕКЕР ОБЕЛОДАНИО УЗРОК ПАДА ЂОКОВИЋА: Ово су 3 кључна узрока Новаковог суноврата

Легендарни тенисер и бивши тренер Новака Ђоковића Борис Бекер сматра да је за пад форме српског аса крив недостатак страсти коју је изгубио освајањем Ролан Гароса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Немац је у разговору за Скај спорт изнео три узрока за пад свог доскорашњег играча.

– Не можете да изгубите форхенд или сервис преко ноћи, верујем да је то до стања његовог ума. Мислим да се за Новака много тога променило након што је освојио Ролан Гарос прошле године, то је био његов животни сан. Након тога се издувао као пробушени балон, а није нашао начин да врати ваздух назад – рекао је Бекер.

Немац истиче да су противници спознали Новакове слабости и овај тренутак пада искористили максимално у своју корист.

– Свлачионица не спава. Видели су слабост код врхунског играча и сада желе његов скалп. Читају његов говор тела и самим тим уче како да играју против њега, и то је додатни проблем. Када доминирате толико дуго и победите толико пута, мора доћи тренутак када се плима мења. Он има само 29 година, још има времена да преусмери брод у правом смеру, али то мора да уради што пре – упозорава Ђоковићев бивши тренер.

Бекер додаје да је Новак психички доста нестабилинији и да његове емоције раде против њега.

– Неке ситнице сада могу да га поремете емотивно, као када схвати да лопта није погодила линију или када га судије опомену. Све оно што је радило за њега прошле сезоне, ове године ради против њега – закључује Немац.

Извор:Курир спорт/Ања Вукашиновић