Издвајамо Србија

БЕЛИ ПОСЛАО ЈАКУ ПОРУКУ СВИМА КОЈИ ПРОТЕСТУЈУ: Нико од политичара не заслужује ни да шета са вама а камоли да..

Протести трају већ седам дана, а млади уз подршку старијих суграђана широм Србије на миран начин изражавају своје незадовољство стањем у земљи и резултатима председничких избора.

Сви су некако очекивали да ће се прикључити Љубиша Прелетачевић Бели, а он се више пута оглашавао и објашњавао зашто он неће бити на челу протеста.

Овог пута се огласио и на Твитеру, где је у само једној реченици успео да објасни зашто ово није политички скуп и не треба да буде.

“Нико од политичара не заслужује ни да шета са вама, а камоли да буде испред вас #самојако и #бексикирања”, написао је Прелетачевић на Твитеру.

А ево како то изгледа и кад се Прелетачевић “распише”, па сви остану без текста.

“Бели неће организовати покрете и огранке по Србији, као што неће ни моћи на слепо да подржи сваког ко му се обрати са неком идејом за акцију. Порука коју шири Бели је сасвим другачија. Нека свако ко има идеју и енергију да је спроведе ради свој посао, нека обавештава грађане о томе преко својих страница, блогова, преко доступних медија.

Биће времена да се до следеће године и следећих избора искристалишу они најискренији, најистрајнији, политички и финансијски независни, креативни и пристојни. Сви ми ћемо онда заједно представљати јаку силу на следећим изборима.
Исто ово важи и за студентски протест који је управо у току. Први велики, после 20 година. Запитајте се зашто студенти нису протествовали озбиљно већ 20 година?

Зато што су се на крају претходних (енергичних, креативних, дивних…) ипак осетили изманипулисано од стране политичких странака. Велика енергија је потрошена без правих циљева и исхода. Зато Бели неће позивати да се излази на протесте, већ ће наставити да анимира ове „заљубљенике у пролеће“ да ипак изађу на следеће изборе. Наравно, Бели неће ни позвати да се не изађе на протесте, мирне, достојанствене и пркосне, зато што је то право сваког човека у овој држави.

1991. смо ушли у лошу „деценију“ која још увек траје. Правите своје локалне покрете, своје приче, покажите да сте искрени и истрајни у томе, контролишите локалне политичаре, иако нисте одборници у скупштинама општина. Седнице су јавне, материјал је доступан. Одржавајте ову енергију јер то је једини начин да се ова лоша деценија приведе крају. Док постоји ова енергија, биће нам много лакше да поднесемо једноумље које нам сервирају скоро сви мејнстрим медији, биће нам лакше док се не изборимо за промене”, наводи се на сајту самојако.рс.

 

Извор: Курир

loading...
Loading...