Издвајамо Србија

БЕСРАМНЕ ПРОВОКАЦИЈЕ!ТАЧИ: Захтевам од ЕУ да третира Косово као…

Фото: Јутјуб

Председник лажне државе Косова Хашим Тачи изјавио је да очекује од Европске уније да третира Косово као независну и суверену државу

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је позвао ЕУ и да не падне под утицај манипулација Србије око наводног стремљења Косова и Албаније за стварањем велике Албаније.

Тачи је на профилу на Фејсбуку написао да нема ништа горе и смешније него да слушаш, како се изразио, „лупање Србије“ о наводним „покушајима за стварање велике Албаније“.

– Сигурно поновно актуелизовање ове старе пропаганде из времена (Слободана) Милошевића није нимало случајно – написао је косовски председник.

Тачи сматра да та пропаганда Србије, поред осталог, има два циља, од којих је први „да легитимише функционисање велике Србије створене путем геноцида који је извршен у Босни и Херцеговини“.

– Други циљ је да подстакне националистичке и екстремистичке елементе да дестабилизују и доведу у питање територијални интегритет Косова – навео је он.

Србији, према Тачију, није сметала Албанија као независна и суверена држава: „Током сусрета у дијалогу у Бриселу без имало срама, неколико пута, су казали да Србија преферира да води дијалог са Албанијом, а не са Косовом“.

– Међутим, тако нешто се неће никада догодити, јер је Косово независна и суверена држава и неповратна реалност – каже Тачи.
Косовски председник је навео и да је“ кампања оркестрирана и да је води Србија, а да су је припремили исти протагонисти који су 20 година раније радили стари занат“.

– Нажалост, ЕУ у њеној наивности у односу на Косово постаје жртва пропаганде из Србије. Као последица нису случајност понашање и изјаве неких званичника ЕУ, које су у сагласности са изјавама званичника Србије када се обраћају Косову – навео је он.

Тачи је навео и да „од Србије не очекује да се одрекне својих снова о враћању Косова под њен режим“ иако се, како је истакао „зна да је то немогуће“.

Извор:Танјуг