Србија

БОШКО РАСКРИНКАО ВУЧИЋА: Ево ко једини може да поништи изборе – овога се режим највише плаши!

Фото: Принтскрин

Председнички избори нису завршени све док Републичка изборна комисија не прогласи коначне резултате. То је разлог за панику у редовима власти јер власт нема већину у РИК-у за проглашавање коначних резултата нерегуларних и покрадених избора, оценио је Бошко Обрадовић, председник Српског покрета „Двери“ и председнички кандидат тог покрета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он напомиње да су „све спорне и незаконите одлуке у РИК-у, попут антиуставног Упутства о начину гласања на КиМ, донете уз помоћ гласова чланова РИК-а из редова опозиције“.

– Најчешће су то били Паровићеви и Чанкови чланови РИК-а. Председнички кандидат Милан Стаматовић је сменио свог представника у РИК-у зато што је у више наврата гласао како власт каже. Пред завршно и најважније гласање којим РИК треба да прогласи коначне резултате председничких избора, које ће се десити после данашњих поновљених избора на три бирачка места, однос снага у РИК-у је 14-14. Ако тако остане председнички избори морају бити поништени и поновљени – оценио је Обрадовић.

Он истиче да „све зависи од става Војислава Шешеља, Ненада Чанка и ДСС“.

– Ако њихови представници у РИК-у гласају за коначне резултате нерегуларних и покрадених избора – Вучић ће постати и премијер и председник и координатор свих служби безбедности у Србији. Ако гласају против избори морају бити поништени и поновљени. То је важан тест ко је права опозиција, а ко део Вучићеве екипе на власти. Јер онај ко је права опозиција не може признати резултате нерегуларних и покрадених избора – рекао је председнички кандидат „Двери“.

Он је јавност и медије позвао „да добро испрате гласање у РИК-у, јер док не купи неког из опозиције Вучић није завршио крађу и лоповлук на овим изборима“.

– Све опозиционе председничке кандидате позивам да не признамо резултате председничких избора и Вучића као председника, и да се придружимо захтевима студентских протеста за оставкама у РИК-у, РЕМ-у, РТС-у и РТВ-у. Ако нас 9 од 11 председничких кандидата то уради – Вучић је лажни председник и избори морају бити поништени и поновљени. Шта се чека? Млади људи на улицама су показали храброст и пут – сада смо ми из опозиције на потезу – закључио је Обрадовић.

Извор: Вестионлине