Србија

ЧАНАK: Србија још није раскинула са националистичком идејом

Чанак (Фото: Јутјуб)

Лидер ЛСВ Ненад Чанак истакао је данас да српско друштво и владајућа политика у Србији још нису раскинули са националистичком идејом која је, како каже, пре четврт века довела до сукоба на простору некадашње СФРЈ и поручио да ће се ЛСВ борити против свих који шире мржњу и подстичу нове сукобе на Балкану

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је у писаној изјави подсетио да се сутра навршава 25 година од почетка рата у Босни и Херцеговини, када је, каже, након међународног признања Босне и Херцеговине, 6. априла 1992. Сарајево стављено под опсаду у трајању од 1.475 дана.

Kако је нагласио показало се и да Дејтонски споразум, којим је 1995. окончан рат, није адекватан оквир за изградњу мира у БиХ.

Према његовим речима нефункционалност БиХ „уз нескривене сепаратистичке тежње Милорада Додика“ чине Босну до данас најосетљивијим делом Балкана и могућим извориштем новог сукоба.

Чанак је нагласио да ће се ЛСВ бескомпромисно борити против свих који шире мржњу и подстичу нове сукобе на Балкану, али и залагати и за неговање културе сећања на ратове из деведесетих година.

– Ако смо борбу против рата у Босни изгубили, битку против заборава на тај страшни сукоб не смемо – закључио је Чанак.

 

 

Извор: Tanjug