Издвајамо Србија

ЧЕТВРТИ ДАН „ПРОТЕСТА ПРОТИВ ДИКТАТУРЕ“ У БЕОГРАДУ: Огласили се и иницијатори – ПОЛИТИЧАРИМА ОВДЕ НИЈЕ МЕСТО!

Испред Дома Народне скупштине око 18 часова почео је протест претежно младих људи који тиме изражавају незадовољство због изборних резултата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Учесници су након окупљања код Скупштине кренули у протестну шетњу Булеваром краља Александра.

Демонстранти носе транспаренте „Ми пијемо ‘ладну воду, они једу прасетину“, „Вучићу Шредеру“, „Нећемо да будемо јефтина радна снага.

Трамваји код Правног факултета и у Београдској улици тренутно стоје, а саобраћај од Вуковог споменика до Скупштине Србије је блокиран.

Студенте је подржала и Мила Алечковић. Која је рекла да је то наша српска и слободарска омладина који треба да остану не укаљани. Она је рекла да ће се борити да да неко злоупотреби митинг и Украјински сценарио. Она је напоменула и да је уз студенте и дијаспора.

За Курир ТВ још један иницијатор протеста дао је изјаву у којој је нагласио да иза протеста нико не стоји ида је све почело потпуно спонтано.

Окупљенима испред скупштине подељен је папир на коме је стајало обавештење да ће бити дат минут ћутања за жртве шестоаприлског бомбардовања 1941. када се стигне до зграде РТС.

За Курир Сима Радовановић је навео да је један од иницијатора, али не и организатор протеста. Он је навео да има троје деце. Он је рекао да је свако дете Србије његово дете. Он је рекао да политичари на протесту немају шта да траже.

 

Извор: РТС / Курир