Србија

Дачић: „Млади морају да схвате, нема небеске Србије без…“

Нико нема право да се игра демократијом само зато што је изгубио на изборима, изјавио је за „Kурир“ председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Демократија нема цену. И за њу смо се сви заједно борили. Нико нема тапију на њу, она припада свим грађанима Србије. И нико, па ни (Саша) Јанковић и (Вук) Јеремић, немају право да се њом играју само зато што су изгубили на изборима. То не раде јунаци, то раде кукавице“, рекао је Дачић.

На питање о незадовољству младих који протестују, он је рекао: „Не кажем да у Србији не теку мед и млеко. И сви ми у Влади и премијер Вучић схватамо да има оних који су незадовољни. Али нема небеске Србије без мукотрпног рада. И ти млади људи то морају да схвате. Они су наша будућност, али надам се да ћемо ми старији успети да им оставимо Србију са што мање проблема“.

Упитан да прокоментарише спекулације о његовој позицији као премијера у саставу нове владе, Дачић је поновио да му то није био мотив када је подржао Александра Вучића у предизборној кампањи.

„Не кажем да бих то одбио ако ми буде понуђено, али не зато што ми је мила фотеља, већ зато што би то било важно за Србију. Али да се не лажемо, ако се то и догоди, био би то велики изазов за мене“, рекао је он.

Он је додао да су стандарди које је Вучић поставио високи и да би због тога премијерска позиција била изазов, међутим, навео је да о томе још нису разговарали.

„Позиција премијера није ценкање на пијаци, већ озбиљан посао“, рекао је Дачић.

 

 

Извор: Tanjug