Издвајамо Србија

ДАЧИЋ О ПРОТЕСТИМА: Није Вучић мађионичар да украде 40%, протестујте код оних који су ИЗГУБИЛИ НА ИЗБОРИМА!

Први потпредседник Владе Ивица Дачић, изјавио је вечерас да не зна шта циљ протеста и да би неко требало да буде мађионичар па да покраде 40 одсто гласова, колико је Александар Вучић добио више од Саше Јанковића

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ово је демократска и слободна земља и свако има право да изражава своје политичко уверење и да протестује, све док су протести мирни и док нема угрожавања стабилности земље- рекао је Дачић у Параћину, после полагања камена темељца за изградњу 20 станова за избеглице у овом граду. 

А кад је реч о изборима, додао је, они се не могу оспоравати:

– Јер, овде није разлика један одсто, него је разлика између Вучића и Јанковића 40 одсто, и не знам какав то мађионичар може да буде да покраде 40 одсто гласова- рекао је Дачић Тањугу.

А што се тиче протеста, истиче, не види да они имају било какве везе са студентском популацијом, нити њиховим захтевима. 

– Ако они не воле Вучића, онда треба да протестују испред оних који нису успели да  освоје већи број гласова, а били су њихови представници- рекао је Дачић.

– Јер за сво ово време, оволике кампање, освојили су 14, 16, пет, шест и мање одсто гласова, али, нећу да се мешам у те ствари- рекао је Дачић.

Свако има право да располаже својим политичким убеђењем, оценио је он. 

– Али, шта је овде захтев? Да се иде на нове изборе? А после тих избора опет ће да буде исто- рекао је Дачић и оценио да протести „нису нешто ново, они су најављивани, све је било припремљено за други круг председничких избора“.

– Ако имају неких проблема, неких захтева, може да се разговара у институцијама система, не на улици, али ми се чини да је ово нешто слично ономе што смо имали прилике да видимо у неким другим земљама- закључио је Дачић. 

 

Извор: Танјуг