Издвајамо Србија

ДАЧИЋ ОДБРУСИО СКОТУ И АМЕРИЧКОМ АМБАСАДОРУ НА КИМ: Изјаве о Великој Албанији нису неопрезне већ ОПАСНЕ!

Изјаве Едија Раме, Хашима Тачија и Јонуза Муслијуа о уједињењу свих Албанаца и стварању Велике Албаније нису “неопрезне” или “не баш пажљиве”, како кажу амерички амбасадори, оне су опасне по мир и стабилност Балкана и Европе, изјавио је данас први потпредседник Владе и шеф дипломатије Ивица Дачић

Loading...

– Да ли би амбасадори тако благо реаговали да је споменуто Скопље, грчки Епир или црногорски Улцињ, као што је Муслију српски Ниш ставио у границе Велике Албаније? Сигурно би оштрије реаговали – као да је удар на Србију нешто што се може толерисати – истакао је Дачић поводом, како је навео, усаглашених изјава америчких амбасадора у Београду, Приштини и Тирани.

Он је додао да, све док се такве изјаве јасно не означе као претња миру у региону, Албанци ће наставити са провокацијама, као што Муслију наставља са причом да је време за уједињење, чиме би требало да се позабави тужилаштво, јер нигде на свету није дозвољено позивање на нарушавање територијалног интегритета једне земље.

– Неће моћи ни у Србији, јер то што је Србија уздржана у реакцијама и што жели да игра конструктивну улогу у региону, не значи да је Србија слаба. Напротив, то је одраз наше снаге и посвећености миру – напоменуо је Дачић и додао:

– Једно је сигурно, такве изјаве нису неопрезне, оне су одраз јасне платформе свих Албанаца о Великој Албанији. Јуче Косово, данас Ниш, сутра Скопље, и тако даље- констатовао је шеф српске дипломатије.

– Немојте бити неопрезни, Ваше екселенције, да то не увидите на време, док још није касно – наводи се у изјави шефа српске дипломатије Ивице Дачића.

Претходно су Скот и амерички амбасадор на Косову Грег Делави оценили да су изјаве о уједињењу и промени граница ‘неопрезне’.

 

Извор: Танјуг

Loading...
loading...
loading...