Издвајамо Православље

ДАНАС БУДИТЕ БЛАГИ: Све што урадите вратиће вам се срцем!

Једног дана морате да почнете, нека то буде данас

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас су Благовести, дан који од нас тражи да се смиримо, да будемо у складу са собом и својим бићем. Благовест у суштини значи радовање дивним вестима. Способност да се обрадујете нечему долази из ваше душе и срца. Мозак са тим нема ништа. Изузетно добра особа је у стању да се истински обрадује срећи друге особе.

Благи људи се не рађају, они временом то постају. Благост долази након много мучења, борбе, питања и одговора. Тек када упознаш себе и помириш се са тим шта си ти, настаје једна фаза смирења која прераста у балгост.

Благи људи могу да направе чуда. Они воле срцем, и срцем им се враћа. На неправду ћуте и чекају да њихова благост нађе свој пут, што се неким чудом увек и дешава.

Да бисте постигли благост и унутрашње смирење, морате доста да радите на себи. Ништа на овом свету није нам дато на тацни, па ни то. Оно за шта се мучимо, дупло више ценимо.

Стручњаци саветују да покушате са ова четири корака који ће вас довести до једне врсте смирења, а самим тим и благости и равнотеже ваше душе:

1. Шетња

Шетња има неколико предности. Поред физичке активности која тело ослобађа стреса долази до умног пражњења. Kада ум ослободимо стреса, остају оне наше праве и незатроване мисли.

2. Моћ садашњег тренутка

Водећи аутор из подручја духовности Екхарт Толе, даје велику предност садашњем тренутку. Он сматра да ћемо се ослободити свих брига и да ћемо решити све проблеме ако се посветимо садашњем тренутку. Формула је врло лака: сада уживајте, сада волите, сада будите ви, а оно после и касније ће бити боље као последица овог сада.

3. Постављање граница

Да би ваша душа расла у смеру у коме желите да расте, потребно је да је уобличавате. Поставите себи здраве границе. Наредите себи да из живота избаците људе који вас трују, да се борите за оно шта вам је важно, да будете у сваком моменту оно што сте заиста. Тек тада ће доћи истинска благост и мир.

4. Склад душе и тела

Водите рачуна о себи, о свом телу. Једите здраво, спавајте много, волите безгранично. Здраво тело ствара здраву и неискварену душу.

Ако сте одлучили да будете благи – то ћете и бити. Важно је да почнете, направите први корак. Нека се то деси данас!

Извор:Стил