Занимљивости Издвајамо

ДАО ОТКАЗ ПА ЗАРАДИО 2 МИЛИОНА €: Уложио сам 100 евра, а сад живим као ЦАР! Ево како…

Џони Ворд (33) путујући светом зарадио је више од 2 милиона евра. Почео је као путник који је на леђима носио све у руксаку, а данас своја путовања папрено наплаћује.

Тачније, наплаћује рекламе на свом блогу, успут посећује земље о којима је само сањао и тврди да је његов живот баш попут сна.€

„Само сам дао отказ на правом послу у Сиднеју због жеље да путујем светом и будем блогер. Кад су ми се оглашивачи јавили након шест месеци, мислио сам да ме пријатељи зезају, али срећом, оглашивача није отерало моје сумњичаво одговарање и успели смо да се договоримо. Спавам по целом свету, радим и забављам се, будим се у чудна времена да стигнем на летове или се јавим пословним партнерима. Немам неки дневни распоред“, рекао је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рођен је у Ирској, али његови родитељи одселили су се у Северну Ирску кад је био дете. Били су сиромашни па му нису могли приуштити путовања. Након факултета, одлучио је да учествује у медицинским тестирањима лекова како би сакупио новац за путовања, с обзиром на то да није могао да рачуна на финансијску помоћ родитеља.

„Тестирање је било једини начин да скупим пристојну суму у кратко време. Потом сам радио у америчким летњим камповима с децом која имају тешкоће у развоју сваког лета. Кад сам завршио факултет, морао сам нешто драматично да променим како бих могао да путујем цело време. Долазим из сиромашне породице, моја мама је самохрани родитељ и није могла да ми да новац да путујем годину дана по свету. Зато сам учествовао у тестирању лекова и предавао енглески језик на Тајланду, што је био једини начин да дођем до новог живота пуног авантура“, испричао је.

Да би могао добро да зарађује путујући светом, пало му је на памет док је радио у Сиднеју, а новцем који је зарадио платио је карту у једном смеру за Зимбабве. Додаје да су му рекламе на блогу омогућиле да путује по целом свету и да заради више од 2 милиона евра. За покретање посла, осим прве авионске карте, требало му је 100 евра, које је дао једном Филипинцу да му направи блог.

„Покренуо сам блог, а убрзо сам зарађивао око 4.000 евра месечно. Покренуо сам још неке блогове, запослио још људи који су писали и убрзо сам зарађивао 40.000 евра месечно“, тврди Џони.

Новац сам уложио у некретнине и водим рачуна. Након што сам почео зарађивати, одлучио сам да посетим сваку земљу на свету и то је заиста онако фантастично као што замишљате. Тек сам одрадио малени део свог путовања, надам се да ће тога бити још“, рекао је.

Ипак признаје да није све тако сјајно.
„Кад само имао 24-25 година, пријатељи су ме без проблема посећивали било где, али данас имају хипотеке, верени су и децу па их је тешко наговорити да иду са мном“, рекао је.

Осим тога, доживио је и неке прилично ружне ствари.
„Најјезивије је било кад сам видео како пуцају у човека испред мене, 20 минута након што сам слетио у Анголу“.

 

Фото: Твитер принтскрин

Извор: Дејли мејл