Издвајамо Србија

ДЕВОЈКЕ ЕВО ВАМ ШАНСЕ: Војска нуди посао за 130 медицинских сестара

Фото: Јутјуб

Никад брже и лакше до сигурног посла!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министарство одбране (МО) планира да прими на добровољно служење војног рока чак 130 медицинских сестара, које ће после завршене војничке обуке моћи да рачунају на сигуран посао у војномедицинским установама, ексклузивно сазнаје „Ало!“.

Све предности добровољног служења војног рока са оружјем

– Могућност запослења у Војсци Србије, у својству професионалног војника и активне резерве;

– Могућност запослења у Министарству унутрашњих послова;

– Могућност запослења у казнено-поправним заводима Управе за извршење кривичних санкција Министарства правде;

-Могућност запослења у агенцијама за физичко-техничко обезбеђење;

– Новчана примања војника за време добровољног служења војног рока (око 17.000 динара месечно)

– План је да се на добровољно служење војног рока у јунском року прими 130 девојака и младића са завршеном средњом медицинском школом. Сви они би прошли обавезну тромесечну војничку обуку, а потом би три месеца били распоређени на стручним пословима на ВМА у Београду и војним болницама у Нишу и Новом Саду. Након тога с њима би се, наравно уколико прођу безбедносне провере и покажу се као вредни и одговорни, потписао уговор о професионалном војном ангажману. Они би тако обезбедили сигуран посао медицинског особља у војним здравственим установама, а онима који то желе указала би се прилика и за учешће у мировним мисијама ван земље, где би као медицинско особље пре свега стекли важно искуство, али и имали изузетно примамљива примања – открива извор „Ало!” близак врху Војске Србије.

Подсетимо, на добровољно служење војног рока са оружјем у Војсци Србије могу се пријавити кандидати мушког и женског пола који у 2017.
години навршавају од 19 до 30 година.

МО објављује оглас најмање два месеца пре упућивања на добровољно служење војног рока са оружјем. Пријаву за добровољно служење
војног рока са оружјем заинтересовано лице подноси центру Министарства за локалну самоуправу, надлежном према адреси његовог
пребивалишта.

Овај центар позива кандидате појединачним позивом на извршење лекарског прегледа. Након извршених лекарских прегледа утврђује се ранг-листа пријављених кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем. Избор потребног броја кандидата врше регионални центри Министарства на основу ранг-листе.

Са изабраним кандидатима територијално надлежни центар Министарства закључује уговор којим се уређују међусобна права и обавезе. Центар МО за локалну самоуправу појединачним позивом позива кандидата на добровољно служење војног рока са оружјем, најкасније осам дана пре упућивања у центар за обуку.

Војнику се за време трајања добровољног служења војног рока са оружјем обезбеђује: накнада путних трошкова за јављање на добровољно служење војног рока са оружјем, од места пребивалишта у Србији до центра за обуку; накнада путних трошкова за повратак кући по одслужењу добровољног служења војног рока са оружјем, од центра за обуку до места пребивалишта; новчана примања у месечном износу који одреди министар одбране; права из здравственог осигурања по прописима из здравственог осигурања у ВС за војне обвезнике и смештај и исхрана, војна одећа и обућа.

 

Извор. Ало.рс