Издвајамо Србија

ДОДИК: Само Вучић гарантује мир и стабилност

Председник Републике Српске Милорад Додик самтра да је Србија изабрала пут мира и стабилности

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је вечерас у Мостару да је победа Александра Вучића на председничким изборима у Србији потврда политике стабилности и мира српске владе и додатна гаранција стабилности региона.

Он је, у изјави новинарима, уочи сутрашњег 20. Међународног сајма привреде, казао да је за регион важна стабилна Србија, те да је посебна гаранција за то избор Вучића за председника Републике Србије.

– Мислим да је веома важно што су у Србији одржани избори који су дали потврду политике која се водила до сада у оквиру владе, а то је била политика мира и стабилности региона. Захвалан сам Вучићу што је дан након избора дошао у Мостар, али и другим лидерима који су допутовали – објаснио је Додик.

Казао је да је веома важно што је Мостар успео да од сајма направи место сусрета и форум за политичке лидере, као и стави на дневни ред питања међусобне сарадње и даље стабилизације у региону.

Рекао је да је овај скуп прилика да се питања међусобних односа сагледају и подигну на још виши ниво.

Истакао је да треба да се усмеримо са рецидива прошлости на уважавање више чињеница којима се могу релаксирати односи.

У ЕУ не знају шта ће од нервозе

Негирао је да је регион угрожен избијањем нових сукоба као што то приказују неки страни политичари.

– Погледајте како су они нервозни. У ЕУ и свуда не знају шта ће од нервозе. Измишљена је прича о опасности у нашем региону. У Македонији се не саставља влада месец или два и сва Европа је скочила, а знамо да је у Белгији влада формирана тек након 500 дана и тада је то био у реду – подсетио је Додик.

Истакао је да не верује у приче и спекулације да је регион нестабилан и да може доћи до сукоба.

– То су спекулације из вана оних који су правили лажне каријере на стереотипима и прицама о лошим односима. Сами видите да у БиХ и поред чињенице да не функционисе заједнички ниво нема назнака неког насиља – оценио је председник РС.

Он је истакао да постоји генерална опасност од тероризма, али томе су изложени Париз, Берлин и многа друга места у Европи и свету.

– Делује да смо најмирнији овде. Прича о нестабилности региона је монета за поткусуривање о другим питањима шире мејдународне заједнице – закључио је Додик.

Извор:Танјуг