Занимљивости Издвајамо Србија

ДРАГАН ИЗ ЛОЗНИЦЕ УБИЈА ПАРЕ НА КЛАДИОНИЦИ: Он тврди да то могу сви,ево и како

Почео да игра спортску кладионицу са 13 година.Месечно зарађује од 1.000-5.000 евра обрт у 2016. години износио је 2 милиона евра највише за један дан зарадио 6.700 евра изричито против покера, рулета и слот апарата на црној листи многих спортских кладионица у Србији оженио се прелепом Кубанком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Драган Алексић (29) из Лознице је из хобија почео да игра спортску кладионицу, а касније је то претворио у уносан бизнис од кога доста зарађује већ неколико година. Клађење је започео са 13 година, иако тада није ни сањао да ће у будућности то бити његово “главно занимање” и нешто што ће му месечно доносити неколико просечних плата у Србији.

У почетку кладионичарског бизниса имао је пуно падова, а сада зарађује од 1.000 до 5.000 евра месечно у зависности од улога. Како сам каже, пре је знао и да изгуби по хиљаду евра на дан, али је одавно престао да игра на срећу.

За скоро деценију, колико активно игра кладионицу, само један месец је био у минусу. Дан који му је донео највећу зараду икада, је 26. октобар прошле године, када је у једном дану добио 6.700 евра.

– Почео сам да се кладим са 13 година, када је постајала државна спортска прогноза. Са 19 година сам се запослио у једну градску кладионицу и видео како цео тај систем функционише изнутра. Приметио сам доста пропуста, које сам почео да окрећем у своју корист. Сада, после много година, сам то подигао на висок ниво, и прешао сам на азијске и европске кладионице. У нашим ретко играм – започиње Драган своју причу за Телеграф.

Он каже да се од “коцке може живети“, и то јако добро. Тврди да је у питању чиста математика, и да нема много везе са спортском срећом и коцкарским осећајем.

– Направио сам чак шест различитих начина за сигурну зараду на кладионици и за сваки водим посебну статистику која на дугорочном плану доноси профит.

– Један од најпопуларнијих начина за спортску зараду је арбитража (суребет) где се покрива сваки могући исход утакмице. Оваквих утакмица има на стотине дневно, а оне су последица померања квота током времена и разлике у понуди између кладионица. Поред тога постоји још неколико наћина за сигурну зараду, као што је коришћење бонуса добродошлице за нове играче, добијање фреебет опклада у онлајн кладионицама, игре на поене играча, а ту су и професионални типстери – наводи Драган неке од начина за сигурну зараду.

Да је озбиљан у свом послу показује и тиме што има своје радно време, које се не разликује много од запослених људи.

– Неко оптимално радно време је од 9 до 15 часова сваког радног дана. А викендом се ради од ујутру до увече. Тада на трејдерском тржишту највише долази до промена квота и тада је најповољније хватати зараду.

– Мој обрт у 2016. години био је око 2 милиона евра, или 200.000 евра месечно. То је огроман новац, али за мене је то постало рутина. Што се тиче зараде, она иде од 1-5 посто на целокупну уплату, али је зарада сигурна и без ризика – тврди Лозничанин.

Најчешће грешке људи који играју спортску кладионицу

– Обични играчи сањају велике паре са малим уплатама. То једноставно није могуће, и тако наседају на пропаганду кладионице, како је неко негде на 200 динара добио милионе. То су дугорочно најпрофитабилнији тикети за кладионице, а не за играче – наводи Драган који додаје да за неколико година интензивног играња, дошао на црну листу многих познатих кладионица у Србији.

– Будући да имам константан профит, ја нисам пожељан играч. Кладионице се штите од добиташа тако што их терају од себе. Моје налоге блокирао је велики број европских и српских кладионица. Не обазирем се на то, сада највише играм азијске кладионице. Мењам идентитете и трудим се да будем испод радара. У азијским кладионицама су веће квоте и код њих нема проблема са уплатом.

– Код нас према Закону о играма на срећу, чан 18, кладионице имају право да одбију физичку уплату, без образложења. Мени се тако дешавало стално, слао сам друге људе са склопљеним тикетом, јер су мене одбијали. Они у бази кад виде, знају да сам то ја и само одбију. Међутим, као што сам рекао, мене то не дотиче – објашњава Драган за Телеграф како функционише тај систем.

НБА “златна кока”

– НБА ми је омиљена лига, а поени играча једни од најпрофитбалнијих игара на кладионици. Веома је битно праћење статистике, форме играча, изјаве тренера, јер то има утицај на коначни резултат. Играм хладне главе, без стреса, јер је то много битно. А тимови који увек “испоштују”, су рецимо Бенфика, Wест Хем, Наполи, а од кошаркашких бих издвојио Милвоки, Мемфис и ЦСКА.

Драган још дуго планира да се бави овим послом, јер мисли да овај извор прихода никада неће пресушити. Он чак и бесплатно обучава људе који би хтели од овога да зарађују, а прво питање које постави је “Колико планирате да зарађујете од овога”:

– Чим ми одговоре, ја знам на чему сам са њима. Почетници који одмах очекују хиљаде евра месечно су нереални и не схватају озбиљност овог посла – каже он додајући да је за почетак озбиљног бављења кладионицом потребно око 3.000 евра обртног новца.

Драган је обишао свет новцем од кладионице, ишао три пута годишње на летовања, од прошле године је ожењен Кубанком, а ускоро очекују и принову.

– Планирамо у Србији да подижемо породицу, а видећемо како ће се у будућности развијати Куба, па никад се не зна, можда се преселимо на ово карипско острво – закључује Драган Алексић за наш портал.

Драган је такође велики противник покера, рулета и слот апарата, сматра да су људи довољно паметни да схвате да никад неће надмудрити софтвер који је програмиран тако да људима узима новац.

– Саветујем свима који имају проблем са овом врстом коцке, потраже помоћ, а новац да улажу у паметније ствари – каже овај искусни кладионичар.

Извор:Телеграф.рс