Занимљивости Издвајамо

ДРЖАВА МУ ОДУЗЕЛА КУЋУ ЗБОГ ДУГА ЗА ВОДУ ОД 124 ЕВРА: А онда је Зоран одрао државу! (ВИДЕО)

Зоран Васкрсић из Словеније преживео је праву драму након што му је одузета кућа због дуга за воду од 124 евра. Његова кућа је продата када је локални суд одлучио да би на тај начин најбоље отплатио дуг држави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након ове пресуде он је поднео жалбу Европском суду за људска права у Стразбуру 2012. године, након што је његова породица била приморана да се исели због четворогодишњег дуга. Суд је пресудио у његову корист.

Европски суд за људска права је истакао да је словеначки суд прекршио Европску конвенцију о људским правима мешањем у “мирно уживање” у властитој имовини. Наложио је држави Словенији да Зорану исплати 85.000 евра одштете због продаје његове куће, преноси 100посто.хр.

Један од главних аргумената у пресуди је базиран на неравнотежи словеначких судова у погледу општег интереса заједнице и темељних права појединаца.

Словенија, бивша југословенска република која се Европској унији придружила 2004. године, кажњена је неколико пута од стране европских институција због правосудних неправилности.

Словеначко Министарство правде није имало коментар на случај господина Васкрсића.

Погледајте снимке:

 

Извор: Telegraf.rs