Издвајамо Србија

ДУЦИ СИМОНОВИЋ ОТКРИО: Ђинђић ми је нудио 500.000 марака да будем директор ЗВЕЗДЕ, како би они крали, ИЗБАЦИО САМ ИХ!

loading...

Демократска власт је желела да он преузме Звезду, али је одбио из разлога који би данас свима били чудни

Легендарни ас Црвене звезде, сада доктор наука Љубодраг Дуци Симоновић је специфична личност. Био је један од најбољих српских играча свих времена (најбољи играч Светског првенства 1970 у Љубљани са 21 годином) Са Звездом освојио Куп Купова 1974, а Партизану у дербију дао је 59 поена, што је и данас рекорд.

Ипак, током каријере се и школовао завршио правни факултет, магистрирао, а онда докторирао на филозофији. Остао је упамћен по томе што је напустио Олимпијске игре 1972. у Минхену када је сазнао да МОК није казнио екипу Порторика која је била допингована на мечу са Југославијом.

После тога је играо кошарку и студирао у Немачкој где је у првој утакмици за Бамберг дао 55 поена ( није било тројке тада). Тамо је упознао Зорана Ђинђића са којим касније није био у добрим односима. Дуци је исприча догађај са Зораном Ђинђићем тадашњим премијером Србије који је желео да он буде директор Црвене звезде.

Ђинђић и Симоновић се знају још из Немачке и нису били у добрим односима, али је онда једног дана Ђинђић пожелео да легенду Звезде стави на место директора клуба. Било је то 2001. године када се десио преврат у Звезди па је Раде Раичевић , тадашњи председник отишао, а упала је екипа из Демокатске странке на челу са Живорадом Анђелковићем. Е па пре тога је Дуци требало да преузме Звезду

– Прекинули смо односе кад смо се вратили из Немачке. Више никада с њим нисам разговарао. Знам само да је слао неку делегацију да ме купе. Ваљда су ми нудили 500.000 немачких марака да постанем директор Звезде. Дошли су код мене кући, а ја сам отворио врата и избацио их напоље, иако нисам имао леба да једем -рекао је Симоновић у интервјуу за Балкан Инфо.

Он је додао шта је била позадина тога

– Хтели су да ја будем директор и да преко мене да узимају паре. Да се клуб задужује да узимају кредити, а од играча проценат. То се тако ради – рекао је Симоновић

Погледајте тај детаљ на сат и 35 минута овог снимка.

Погледајте и детаље са Светског првенства у Љубљани 1970. године

 

Извор: Телеграф.рс

Loading...
loading...
loading...