Издвајамо Регион

ГДЕ ЈЕ ЗЛО ТУ СУ ЕНГЛЕЗИ: Преко МИ6 праве Велику Албанију, на нишану и Србија, ево зашто

Пише: Томислав Кресовић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Велика провокација “подземне дипломатије”

На основу сценарија и метода деловања око пропагандне и медијске кампање на Балкану око “Велике Албаније” и одређених информација пријателјских дипломатских и безбедносних служби према Србији, велика је индиција да је своје прсте умешала Британска сполја служба безбеднсти МИ6.

Своје мреже МИ6 има развијене и на Косову, Албанији и Србији више од 25 година, а увезана је са политичким и обавештајним структурама у Албанији и кабинету премијера Едија Раме. Део те политике ишао је и преко „саветника“ Едија Раме – бившег британског премијер Тонија Блера.

Преко Албанске тајне службе ШИК (Схëрбими Информатив Комбëтар-СХИК), кампања „Велике Албаније“ се шири на Косову око екипе Хашима Тачија и његовог некадашњег шефа тајне службе, лидера партије, а садашњег председника парламента Косова Кадри Весељија, обученог за „специјални рат“ рачунајући и психолошке операције. Весељи је повезан и са клановима албанске мафије у ЕУ и тајним службама Немачке и САД

Игра престола ЦИА и МИ6 преко албанске ШИК?

Иза акција МИ6 је у позадини ЦИА која жели да се Балкан држи као „кризни фитиљ“ у одвраћању Русије на Балкану. Британска и америчка обавештајна служба користе за кризне ситуације тајне службе Албаније и Хрватске за директну дестабилзацију Србије али и Македоније.

Тајне службе моћних држава стоје и иза кризе око компаније Агрокор. Премијер владе Србије и новоизабрани председник Србије Александар Вучић сматра и каже: „Очигледно је реч о добро координисаној акцији албанских политичара из Албаније и са територије КиМ, али и Албанаца из Прешевске долине, и у то нема никаква сумње.“

Премијер се пита „зашто баш сада?“ Ово је повољни период за дестабилзацију Европе и Балкана и због неспоразума ЕУ и Турске, претње мигрантским таласом, али и потребе да се спасе власт и Едија Раме и Хашима Тачија који су умешани у коруптивно криминалне послове

Режирана игра дестабилзације Србије и Македоније

Премијер Вучић је рекао, да је забринут, и да су се нашли трагови деловања једне стране службе са службама из Албаније и Приштине. Премијер Вучић каже: ”Није реч о једној од највећих светских сила.“

Ипак је реч да иза балканских обавештајних „мешетара у сенци“ стоји једна од најмоћнијих служби безбедности у Европи и свету, британска МИ6.

Читава кампања смишљена је да изазове талас политичких и етничких немира и реакција, која би била у функцији не само дестабилизације Балкана, већ пре свега притиска на Србију и њену владу која долази из Тиране, Приштине али и од албанских политичара са југа Србије.

Циљ је изазивање реакције у Србији, покретање војске и полиције према југу Србије и на границе Косова и стварања климе да Косово убрза одлуку о легализацији КЗК у Армију Косова. Ово је сценарио за компромитацију Србије и притиска на Србе на северу Косова и спречавања формирања Заједнице српских општина.

Кључни саветник за специјалне операције Косовске тајне службе и Хашима Тачија је пензионисани генерал и некадашњи администратор Вилијем Вокер, који је својим планираним медијско-политичким играма у Рачку отворио пут ка војној интервенцији и агресији НАТО према Србији 1999 године.

Британска служба МИ6 жели да игра активну улогу на Балкану и да се политика Велике Британије покаже као лидерска, упркос напуштању ЕУ. Британски обавештајци и бивши припадници САС обучавали су „командосе“ косовског заштитног корпуса.

 

Извор: Видовдан