Издвајамо Србија

ХАРАДИНАЈ ОТВОРЕНО ПРЕТИ „ОЛУЈОМ“ – ВУЧИЋ ЋУТИ: „Косово ћу етнички очистити од Срба!“

Харадинај отворено најавио нову „Олују” и запретио да ће Косово скроз етнички очистити од Срба!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лидер Алијансе за будућност Косова и бивши премијер Косова Рамуш Харадинај изјавио је на приштинском аеродрому по повратку из Француске да Србији, као лошем непријатељу, треба показати где јој је место, и то на начин на који је урадила Хрватска.

– Имамо суседа који је непријатељ, који се непријатељски понаша. Када сам рекао да Србија жели рат, озбиљно сам то мислио јер непријатељу Србији треба да покажемо где јој је место како је то урадила Хрватска. Они су криминалци, они су извршили злочине на Косову. Ако у Београду мисле да ми заборављамо, греше – рекао је Харадинај обраћајући се маси, која га је поздрављала громогласним аплаузом, након чега је уследио и велики ватромет.

Наташа Шћепановић из Удружења породица косметских жртава каже да су ове његове речи утерале страх у кости инонако преплашеним Србима на Косову. И њој лично, која је у рату на Косову изгубила готово целу породицу.

– Срби су преплашени, како би могли да се осећају након свега што су доживели и преживели од Албанаца. Етничико чишћење над српским народом је већ учињено, и то на страховит начин, а сада би и то мало Срба што је остало да протерају. Ово што прича неко ко води неку партију на Косову, неко ко се представља као лидер, изиграва хероја стварно је недопустиво, а најгоре је што онда доживи аплауз, овације, ватромет, добије пуну подршку. Ако су га већ пустили из затвора, што је страшно, могли су бар да му скрену пажњу да не даје никакве изјаве, да не провоцира, и ћутао би да има имало стида и срама, али нема, очигледно, и сада прети, а ако га неко не заустави, реализоваће те своје ненормалне претње. Стварични злочини над цивилима су се делсии, он их је починио и сада каже да ће опет – прича наша саговорница.

Председник Грађанске иницијативе „Слобода демократија правда” Оливер Ивановић такође је забринут јер, како каже, „после тешких речи дођу теша дела“.

– Примећујем да се наставља са тешком и агресивном реториком, која као таква мора сваког да забрине. Србе пре свега, али би морала да забрине и међународне представнике, амбасадоре и међународне мисије на Косову и Метохији. Мислим да мора да забрине и саме Албанце. То није никако добро и то тражи брзу интервенцију и брзу реакцију странаца како би спречили да те изјаве ескалирају. Из простог разлога што после тешких речи дођу тешка дела. То странци и знају, али чини ми се да потцењују. Срби на Косову, нажалост, никада нису били сасвим мирни, напротив, увек су били на опрезу. То је мој савет њима и овога пута. Ко се чува, и бог га чува, морају да се чувају, да воде рачуна, а они имају искуства много – каже Ивановић за наш лист.

Тачи: Београд престоница сукоба!

Председник такозване државе Косово Хашим Тачи рекао је у интервјуу за швајцарски јавни сервис СРФ да је Косово независна држава и да има право да формира своју војску, а Београд је оптужио да је фактор нестабилности у региону. – Београд је престоница свих проблема и свих сукоба – рекао је Тачи и додао да „Србија ствара конфликт широм региона, док Косово ужива пријатељске односе са околним земљама”. – Косово је суверена држава и свака суверена држава има право на војску – наводи још Тачи. Он каже да је крајњи циљ Приштине приступање НАТО, а да без војске не могу да учествују ни у НАТО програму „Партнерство за мир“

Јакшић: Праве велику Албанију

Некадашњи утицајни вођа Срба са севера Косова Марко Јакшић уверен је да Албанци желе да прекопирају оно што су урадили Хрвати. – Ово само показује на који начин се прави држава, то јест велика Албанија. Она се прави када немате становништва туђе припадности, на тај начин су и Хрвати направили своју државу, најурили су све Србе. Албанци би сада да примене тај исти рецепт, да истерају Србе као Хрвати. Сада су обелоданили да то раде. Протерали су већину Срба, али остала им једна трећина, која им смета да направе државу. Али што каже народна пословица – „било би много мачку говеђа глава“ – каже Јакшић.

 

Извор: Ало.рс