Занимљивости Издвајамо

ХИТ НА ИНТЕРНЕТУ: Дао је оглас за стан, када га видите споља, схватићете зашто се људи ОТИМАЈУ око њега!

Радослав Кременовић из Новог Сада наш је најиновативнији градитељ, а његова нова мобилна гарсоњера у облику печурке запалила је интернет.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Патентирао сам начин градње који дозвољава да правимо облике какви год нам падну на памет. До сада смо градили разне ствари, све су наравно уникати, као кућа кокица или кућа јагода коју тренутно зидамо. Шта год човек зажели ми можемо да направимо – рекао је Кременовић, познати новосадски иноватор који има десетак заштићених патената.

Ове кућице из бајки добијају се обликовањем арматурне жице, уз додатак стиропора, пур пене, те фасадних премаза на крају. Кременовић каже да је изолација одлична, нема врућине или још горе хладноће.

– Живео сам преко зиме у печурки, да је наравно мало пробам. Грејао сам се на обичну грејалицу од два киловата. Лети, ако не отварате прозоре по највећој врућини, нема скапавања – тврди наш саговорник. Кременовић је са својим термоармираним зидом био хит и на последњем Тесла фесту у Новом Саду. Многима се тада свидела идеја да имају кућицу лаку за одржавање, коју могу да пренесу где хоће и за коју им не треба грађевинска дозвола.

 

Извор: Блиц.рс