Издвајамо Србија

ХОЋЕМО ЛИ ОПЕТ „PRAY FOR FRANCE“? Споменик захвалности Француској прекривен црном тканином

Поводом одлуке суда у Колмару да пусти на слободу бившег команданта ОВК Рамуша Харадинаја, кога Србија тражи због ратних злочина, чланови Удружења породица киднапованих и убијених од 1998. до 2000. године на Косову и Метохији, исказали су своје незадовољство и црним платном прекрили Споменик захвалности Француској на београдској тврђави Калемегдан.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Удружења Симо Спасић рекао је испред споменика да је јучерашњом одлуком француског суда о пуштању Рамуша Харадинаја на слободу убијена правда.

„Од саме одлуке још више боли образложење суда. Да је и мало правде, Харадинај би на основу онога што је сам признао у свом дневнику био осуђен на доживотну робију“, рекао је Спасић грађанима који су у рукама држали фотографије убијених на Косову и Метохији.

Додао је да су породице убијених и киднапованих на Косову и Метохији спремне да се помире са албанским породицама, али да се никада неће помирити са злочинцима.

Колона од неколико стотина грађана упутила се ка „зиду плача“ испред Дома Народне скупштине, који ће такође, како су најавили, прекрити црном тканином.

www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/2717014/spomenik-zahvalnosti-francuskoj-prekriven-crnom-tkanininom.html

 

Извор: РТС