Занимљивости Издвајамо Србија

ХРАБРИ МОМЦИ ИЗ БЕЧЕЈА: Крећу југићем пут Монголије,а разлог је невероватан(ВИДЕО)

Двојица најбољих пријатеља из Бечеја крећу на невероватан пут од чак 20.000 километара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Млади Бечејци Нинослав Трајковић (23) и Ђорђе Илчешин (23) студенти из Новог Сада припремају се за авантуру која би требало да траје 60 дана када планирају да обиђу више од 14 земаља источне Европе и Азије.

Бечејци можда и не би привукли толику пажњу јавности, да нису одлучили да на далеки пут крену, ни мање ни више него – југићем, старим 28 година, како би учествовали на „Монго релију“, који има хуманитарни карактер.

Нинославу и Ђорђу је циљ да кроз ову авантуру помогну азилу за псе јер су велики љубитељи животиња. Идеја је и настала током волонтирања у Прихватилишту за напуштене животиње у Бечеју.

„Постоји трка „Монго рели“ која се одржава средином јула и број учесника стално расте. Део новца се даје за котизацију, а део иде у хуманитарне сврхе. Ђорђе и ја смо најбољи другари, а обојица смо и авантуристи, желимо да путујемо. Желимо авантуру у југићу. Радимо ово у хуманитарне сврхе и како бисмо пробудили свест других о бризи за животње“, каже Нинослав.

Југић којим су решили да се упусте у авантуру старији је од обојице возача, чак четири године, па им то представља додатни изазов у освајању знања о другим народима и културама.

„Желимо да упознамо и те неке друге културе, јер смо некако више окренути Западу. Желимо да видимо и како је тамо у пустињи…Да видимо земље у којима живе претежно муслимани и тако отварамо видике…Постоји страх око тога шта ће нам се десити….Пустиња, Сибир“, признаје Ђорђе.

На пут од невероватних 20.000 километара крећу из Бечеја 20. априла.

Из родног Бечеја двојица младића крећу ка Мађарској, а потом одатле у Словачку, Пољску, Украјину, Белорусију, Русију и Монголију. За повратак су одабрали другу, како они кажу „доњу“ руту: Монголија, Казахстан, Узбекистан, Азербејџан, Грузија, Турска, Бугарска, Румунија и Србија.

Погледајте видео у коме Нинослав и Ђорђе детаљно описују разлоге и план путовања.

Извор:Курир/Мој Бечеј