Издвајамо Србија

И ОНИ БИ МАЛО К’О ЂИЛАС: Београд добија још један мост, ситница права – 180 000 000 евра!

Фото: Принтскрин

У оквиру средњег магистралног прстена у Београду ускоро ће почети градња још једног моста на Дунаву, код Аде Хује, каже градски урбаниста Милутин Фолић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нови мост код Аде Хује је неопходан како би се Пупинов мост између Земуна и Борче спојио са Зрењанинским и Панчевачким путем.

Градња моста преко Аде Хује, који ће бити дуг нешто мање од три километра, према првим проценама, требало би да кошта око 180 милиона евра.

– Преко шпица Аде Хује, низводно од спортских садржаја, проћи ће мост сличан мосту на Ади Циганлији, а требало би да повеже саобраћајницу која иде око панчевачке стране Београда- рекао је Фолић Тањугу.

Мост би се градио у четири фазе, од Панчевачког пута до обалоутврде, затим до Аде Хује и на крају до Вишњичке улице и Сланачког пута.

Изградњом тог моста би у потпуности био завршен средњи магистрални прстен у Београду, каже Фолић и подсећа да се завршава и спољни прстен, односно обилазница око Београда, као и унутрашњи магистрални прстен који се развија, такође, преко моста на Ади Циганлији заједно са средњим прстеном.

Подсећамо, прошла градска власт, као и све остале у Србији, вишеструко је наплаћивала изградњу инфраструктурних објеката и на тај начин, само на примеру моста на Ади, ојадила државни буџет за неколико стотина милиона евра, мада поступак није никада покренут против тадашњег градоначелника Драгана Ђиласа из ДС.

За сада се као цена спомиње 180 милиона, што није мала свота, на коју ће сигурно доћи још толико, а ако се узме да је бивши градоначелник вишеструко преплатио вреднос моста и потрошио око 400 милиона на мост на Ади, јасно нам је одакле потреба за још једним мостом…

Извор: Србија јавља, Танјуг