Издвајамо Србија

ЈАНКОВИЋ: Вучић ће бити председник на недемократски и нелегитиман начин!

БЕОГРАД – Бивши заштитник грађана и председнички кандидат Саша Јанковић данас се први пут појавио пред новинарима после председничких избора, који су одржани 2. априла.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јанковић је у обраћању уживо из Изборног штаба у Палмотићевој поручио да ће Александар Вучић бити председник Србије и да ту нема дилеме, али да ће то бити силом, на недемократски и нелегитиман начин.

Јанковић је у обраћању рекао да је то постигао силом и то на следећи начин: силом над медијима, силом над институцијама попут распуштања Скупштине Србије, затим политичком силом попут вођења председничке кампање с места премијера, као и силом на сам изборни дан – у току бројања гласова и, како је рекао, изборном крађом попут испегланих бирачких листића.

– Ако нисмо могли да одбранимо 800 бирачких места по селима и мањим местима, да ли то значи да је легитимно красти изборе… Изборна крађа не сме да постоји… – рекао је Јанковић

Он је додао и да је Вучић силом присвојио ове изборе и тиме лишио грађане Србије права на други круг. „Ја не желим да примењујем било какву претњу силом да вратим отете изборе, али кад власт каже да се спремају немири и нереди то треба читати на други начин“, додао је он.

Извор:Курир.рс