Издвајамо Србија

КО ПРЕЖИВИ ПРИЧАЋЕ: Колегинице у рату због добитка од 3.000 000 ДИНАРА, ево шта кажу СВЕДОЦИ…

Три колегинице и пријатељице из Горњег Милановца годинама су делиле сваки динар. Све док једна од њих на лутрији није извукла премију од три милиона динара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На овај начин може се сажети прича која је већ три дана главна тема у граду под Рудником. Главне три протагонисткиње, Марија Калојевић и Јована Ђорђевић, с једне, и Весна Павловић, с друге стране, и даље се држе својих верзија догађаја.

Павловићева, која је „огребала“ инстант срећку „Коло среће“ Државне лутрије Србије, поновила је у разговору за „Блиц“ да договор о подели новца са колегиницама није имала.

– Није морало овако да испадне, али ја нисам кривац за то. „Гребале“ смо заједно у када смо радиле сменама, али накакав договор нисмо имале. Хтела сам да их частим, али су оне то одбиле. Ја бих њима честитала да су оне добиле новац – прича Весна Павловић.

Марија Калојевић и Јована Ђорђевић понављају да је све било у реду док Весна није отишла да подигне новац у Државној лутрији.

– Отишла је у Београд, потом отворила боловање и никада се више није вратила на посао. Нисмо ни посумњале да би могла да нас превари на овај начин. Продала је образ за три милиона динара. То није мали новац, али нису ни паре које могу да реше нешто крупније у животу – причају Марија и Јована.

Иако су у граду мишљења о овом несвакидашњем случају подељена, тамо где се све догодило, у једној горњомилановачкој кладионици, немају никакву дилему.

– Марија и Јована су апсолутно у праву. Оне су заједно са Весном годинама играле игре на срећу. Чак су имале договор ког су се придржавале да деле бакшиш који им остане у кладионици. Весна сада може да тврди шта хоће, али на камерама се јасно види како њих три заједно скачу од среће јер су добиле новац – прича нам једна од радница.

Петар С. толико је чест гост кладионице да је упознат са свим детаљима који се у њој дешавају.

– Био сам присутан када се све то одиграло. Јасно је да су њих три играле заједно, а зашто је Весна одлучила да задржи новац за себе је питање за њу – наводи он.

С друге стране, познаници Весне Павловић стали су на њену страну.

– Смем да ставим руку у ватру да би им Весна дала новац да је постојао било какав договор. Просто, такав је човек. Још је хтела да их части са по 100.000 динара, а оне хоће још. Срамота шта све људи раде због новца – љутито нам каже Мирјана.

Случајни пролазници имају своје тумачење.

– Велики је то новац и питање је како би свако од нас реаговао када би добио толике паре. Није исто када имаш милион и три милиона динара. Промене се људи за секунд – оцењује Богољуб Продановић.

Најбољи саговорник за разрешење горњомилановачке енигме можда је Ранка Весовић, која је радила на продајном месту Државне лутрије у тренутку када је добитни тикет био купљен.

– Јована и Весна су заједно дошле на киоск. Заједно су пребројале новац и установиле да имају за три срећке, такозване „гребе“. Једну је изабрала Јована, једну Весна, а трећу су заједно извукле. После десетак минута су се вратиле, а Јована је рекла: „Да ли је могуће ово што видимо“. Када сам узела видела сам да им следи три милиона. Јована у том тренутку каже да јој није добро, па смо морале да јој дамо да попије воде. Из свега тога рекло би се да су у томе учествовале заједно, али ја немам право да извлачим било какав закључак – каже ова службеница.

Коначну реч о овом случају даће Основни суд у Горњем Милановцу, а још није одређен датум одржавања првог рочишта.

 

Извор: Блиц.рс