Србија

KО СУ ПРОТЕСТАНТИ НА УЛИЦАМА БЕОГРАДА: Послати су да изазову нереде, то је та Сорошева „пристојна Србија“

Синоћ су на београдске улице изашли демонстранти, који су протестовали због изборног резултата и том приликом уништили “Српски зид плача”, пано са сликама страдалих и несталих на Kосову и Метохији. Неки од њих су били у видно алкохолисаном стању

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Окупљене демонстранте је подржао Саша Јанковић, председнички кандидат који је добио 16 одсто гласова, што је уједно и најбољи резултат целе опозиције, која је освојила 43 одсто, док је Александар Вучић освојио чак 55 одсто гласова и тако постао председник Србије са историјском доминацијом у односу на све против-кандидате.

Чему онда протести у Београду, с обзиром да је победа Вучића изборна воља чак 55 одсто грађана Србије?

-Ово што се догодило синоћ у Београду, као и у неким другим градовима, резултат је наставка оних протеста који организују разноразне НВО и фондови који пружају источној Европи новац да би дестабилизовали систем. Ми их у нашој земљи популарно зовемо Сорошеви фондови. Повод који је пронађен за синоћне протесте није Сава мала него су наводно изгубљени резултати избора- рекао је аналитичар Божо Спасић.

-Синоћни протести одраз су немоћи једног дела нашег друштва који себе назива неком опозицијом, то је та „пристојна Србија“. Они ће вероватно шетати још пар вечери и моја препорука властима је да протестанте, уколико не праве никакве нереде, треба апсолутно игнорисати јер њихов циљ јесте да изазову неки инцидент којим би привукли и неке друге скупине које су насилне. Они користе прилику да после избора изазову код народа уверење да је дошло до изборне крађе које није било.

Међутим, инциденте су правили, и то оне најгоре врсте – оскрнавили су успомену на погинуле српске жртве на Kосову. Чија је то намера и идеја била и ко финансира овакве демонстрације?

-Ово су најмрачнији фондови који се користе, и најмрачнији људи, који су највероватније убачени да би изазивали овакве инциденте. Реч је о Сорошевским фондовима, фондацијама из Мађарске, Немачке и Америке. Ми смо имали информацију да ће тако нешто да се догоди у изборној ноћи али је дошло до фантастичног обрта у погледу резултата избора и онда им је речено накнадно, после 24 сата, да сада иду да протестују јер су незадовољни резултатима избора. Сорошевски фондови углавном долазе из Америке којима је циљ дестабилизација земље. То је оно што се сада ради у Македонији, то сада вероватно желе да изазову и у Србији али то неће сигурно проћи – објаснио је Спасић и додао да је најважније да су власт и грађани одмах то препознали, као и да треба игнорисати те протесте као део фолклора који се догађа након избора, па их треба тако и третирати.

-Они ће покушати да искористе и неке друге догађаје, фудбалске утакмице, спортске догађаје, где ће опет пробати да привуку у своје редове онај насилнички део навијача што би представљало опасност по грађанску имовину и по имовину Београда-упозорио је Божо Спасић.

 

Извор: Srbija Danas