Издвајамо Србија

КОМЕДИЈА НА ИЗБОРНИМ МЕСТИМА: Председник бирачког одбора се успавао, обијали врата да би могли да гласају…

БЕОГРАД  – Дан на биралиштима У Србији обележиле су мање неправилности, али и бизарне ситуације. Тако је једно гласачко мест отворено са закашњењем јер се успавао председник бирачког одбора, а другом су гласали грађани иако им бирачко место није ту.

На бирачком месту у селу Мешево у Крушевцу почетак гласања је каснио око пола сата јер се председник бирачког одбора успавао и каснио са откључавањем школске зграде.
По речима Ивана Анђелића, председника ГИК, гласање на овом бирачком месту неће бити продужено јер је кашњење било мање од сат времена, а у Мешеву нема пуно бирача.

Са изузетком бирачког места у селу Биоска, сва гласалишта у Ужицу су на време отворена. У Биосци, на бирачком месту 11 почетак гласања каснио је десетак минута, јер чланови изборне комисије нису могли да пронађу кључ куће у којој се гласа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Суботици су забележене и прве неправилности на данашњим изборима, када су два бирача гласала на погрешном бирачком месту, навео је ЦеСИД на свом твитер налогу. Како наводе, два бирача су у Месној заједници Банат, на бирачком месту број 41, гласали на погрешном месту и потписали се у погрешан извод из бирачког списка.

Како наводи ЦеСИД, у Косјерићу је гласање на бирачком месту број 23 каснило 30 минута јер се председник бирачког одбора није појавио, док потпредседник није има кључ биралишта, па је бирачко место отворено насилно.
Лозничанин Јован Милић (86), који је тачно у седам сати дошао на бирачко место, није могаo одмах да гласа јер бирачка кутија није била запечаћена. Он је зато помогао члановима комисије да запечате гласачку кутију, јер је једино он код себе имао упаљач, којим је неопходно отопити восак пре печаћења.

 

Извор: Курир