Русија

Лавров спустио америчку новинарку: Изговорио је само четири речи због њеног понашања и испао највећи цар

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров састао се данас са америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном у Москви. По завршетку уводног излагања, шеф руске дипломатије у шали је упутио једну реченицу која је изазвала смех у сали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лавров је прво рекао да прошлонедељни удари САД на ваздухопловну војну базу у Сирији представљају кршење права и да је важно не допустити да се такви удари понове, јавља Ројтерс.

– Важно нам је да знамо какав је ваш став, став САД и какве су истинске намере америчке администрације – рекао је Лавров на почетку састанка с Тилерсоном, који данас борави у званичној посети Москви, у јеку тензија поводом Сирије, преноси АФП.

Шеф руске дипломатије је америчком колеги рекао и да жели искрене и поштене разговоре о формирању широке антитерористичке коалиције.

Тилерсон је на састанку с Лавровим поручио да ће линије комуникације САД са Русијом увек остати отворене, оценивши да се данашњи састанак одржава у важном тренутку како би Русија и САД могле да прецизирају поља од заједничког интереса

Ипак, оно што је било најзанимљивије на састанку десило се када се он завршио. Наиме, након излагања уводног излагања, Лавров је рекао “Сада можете да вичете” (“Now you can shout”).

Окупљени новинари и званичници су се насмејали на шалу руског министра спољних послова, који је ову реченицу упутио новинарки која је и пре него што су званичници сели за сто, нападно постављала питања о Сирији.

“Да ли је истина да подржавате владу Сирије? Kако коментаришете јучерашње саопштење Беле куће”, питала је Лаврова једна новинарка а онда су јој се придружили и други.

– Kо вас је тако васпитао и учио да се понашате? – питао ју је Лавров пре почетка састанка.

Онда је на крају састанка уследио и коментар шефа руске дипломатије упућен новинарки са америчким акцентом.

Реченицу можете да чујете на 42 минути и 35 секунди

Извор: Telegraf.rs