Издвајамо Србија

ЛЕКАРИ У СТРАХУ! Бахата директорка Дома здравља Земун заводи напредњачку диктатуру

На емаил адресу Земунских новина већ неколико пута пристижу апели запослених земунског Дома здравља да се објави „урби ет орби“ мука коју имају са политички наметнутим руководством ове установе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Писмо ћемо објавити у потпуности, са основном редакцијском опремом.

– Поштовани, дуго Вам се нисмо јављали, јер смо очекивали да ће се нешто променити у нашој установи. Међутим, не да се ништа није променило, него је ситуација катастрофална.

Од почетка њене власти директорка Ксенија Узуновић, је у старту позапошљавала своје људе, страначки кадар и то углавном немедицинско особље. Чим су почели да раде добили су незаконите стимулације и постављени на непостојећа радна места. Међу првима је примљен у стални радни однос син новопостављене главне сестре дома здравља, не водећи рачуна о сукобу интереса.

Са места шефа техничке службе смењен је инжењер  а постављен напредњачки кадар са факултетом општенародне одбране и друштвене самозаштите Душан Унгуровић, са платом већом од лекара специјалисте. Поставила је главне сестре одељења без адекватне стручне спреме. Једини критеријум је послушност. Од самог доласка на место директора, др Ксенија Узуновић је заузела став бахатог опхођења према свим запосленима.

Свакодневно иживљавање, психичко малтретирање, понижавање и исмевање колега су редовна појава. Тон који користи у комуникацији са запосленима установе у коју  је доведена, неприкладан је и са циљем да се запослени застраше.

Од њеног доласка Дом здравља се распао као институција. Награђују се нерадници-напредњачки кадрови, а вредни и паметни се ућуткују и прети им се отказом. Заменик као и помоћник директорке,  координатор Снежана Јаканоски обавља неколико функција за велику стимулацију.

Остају прековремено да би накупили број прековремених, непотребних сати које наплаћују на крају месеца, почевши од директорке па редом сви њени најближи сарадници. Недостатак основних средстава за рад, од игала, фластера, шприцева и осталог медицинског и немедицинског материјала је свакодневни. Од њеног доласка не улаже се ништа у обнављање дома здравља, тако да је све у драстично дотрајалом стању.

За наводне јавне набавке, задужен је такође напредњачки кадар Ангелина Орбовић, која је саветник у другој установи док ми плаћамо човека са стране који је ангажован за велики хонорар. Не зна се где одлази новац који добијамо од фонда, од медицине рада, а за све што се тражи једини одговор  је “нема пара” уз повишен тон и ругање и исмевање колеге који јој се обратио. Чак и за апарате који су неопходни за рад не набављају се резервни делови или се купују лоши и неодговарајући.

Главне сестре не предузимају ништа да унапреде рад својих служби, јер се неактивност и незаинтересованост преноси са главне сестре Дома на све њих.

Не постоји никаква комуникација између запослених и руководства дома здравља изузев притисака и застрашивања других према првима. Навала простаклука  и примитивизма  је довела до тога да су се фини људи и стручњаци повукли и заћутали.

Последице руковођења Ксеније Узуновић осећају не само запослени већ и пацијенти, који се непрестано жале, јер недостатак кадра доводи до тога да нема ко да ради, да нема чиме да се ради што изазива свакодневни хаос.

Ово је само део мука и проблема , објавите и помозите,  Поздрав.

Запослени Дома здравља Земун.

Земунске новине