Издвајамо Свет

МАРИН ЛЕ ПЕН: Трамп је погазио своју реч и поново од Америке прави „светског полицајца“!

Прилично сам изненађена тим нападом јер је господин Трамп изјављивао да не жели да од Америке прави светског полицајца. А синоћ се управо то догодило, рекла је Марин ле Пен за телевизију France 2.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У интервјуу за телевизију France 2, уз констатацију да се претходне вечери изјаснила против војне интервенције Марин ле Пен је упитана за прве реакције на амерички напад на војни аеродром Шајрат у Сирији.

„Зар не можемо да сачекамо резултате међународне независне истраге пре него што донесемо суд. Прилично сам изненађена тим нападом јер је господин Трамп изјављивао да не жели да од Америке прави светског полицајца. А синоћ се управо то догодило“, закључила је Марин ле Пен.

На питање шта мисли зашто је амерички председник тако поступио Ле Пен је рекла да не зна, али да не би желела да се понове ирачки и либијски сценарији, који су проузроковали хаос и ојачали исламски фундаментализам и терористичку структуру, после чега је у Европи дошло до терористичких напада.

„Значи залажете се за наставак преговора са Башаром Асаом“, било је следеће питање-констатација.

„Понављам, то што се догодило монструозно је, говорим то директно и директно осуђујем. Али зар се  не могу сачекати резултати међународне истраге, и то је све“, нагласила је она.

„А уколико би резултати истраге потврдили кривицу сиријске стране, у овом тренутку у најмању руку постоји одговарајућа сумња, треба ли наставити дијалог са Башаром Асадом“, инсистирао је новинар француске телевизије.

„У тренутној ситуацији када има више поузданих људи који би могли да преузму одговорност, не“, рекла је Ле Пен и додала да је једино што се може урадити да се организују избори, јер се суверенитет земље, како је посебно истакла, мора поштовати, преноси сајт телевизије RТ на руском.

 

Извор: Руска реч