Издвајамо Србија

МИГРАНТ УЛЕТЕО СА СЕКИРОМ У КУЋУ ДОК СУ ДЕВОЈЧИЦЕ БИЛЕ САМЕ: Грађани Шида бесни, траже затварање прихватног центра!

ШИД – На ванредној седници Савета за безбедност општине Шид, донета је одлука да се тражи затварање прихватног центра за мигранте који се налази у овом пограничном граду са Хрватском. Ово је уследило после инцидента који се десио пре два дана, када је мигрант упао са секиром у кућу породице Штимац у Шиду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мигрант наоружан са секиром упао је у петак у вечерњим сатима у кућу породице Штимац, која се налази у у лици Срете Славујевића у Шиду. У том тренутку у кући су биле саме две малолетне девојчице, једна од девет и друга од 11 година.

– Када сам се вратила кући, врата су била широм отворена а моје ћерке уплакане. Тада су ми рекле да је упао мигрант са секиром у руци, говорио им је нешто, али нису разумеле. Узео је два мобилна телефона и новчаник – прича Бранислава, мајка девојчица и каже да је побегао преко баште, која се налази непосредно у близини пруге дуж које се мигранти свакодневно крећу у жељи да нађу начин како да пређу границу.

Мештани ове улице, како истичу, стално стрепе од миграната, улазе у њихова дворишта, баште узимају шта хоће. Све ово је била кап, која је прелила чашу, да општинско руководство донесе овакву одлуку.

– Физички обрачуни, пљачке, ово није први пут. Ми нећемо бити таоци, миграната. Било смо добри домаћини, али нећемо дозволити да неко злоупотребљава добродошлицу. Тражимо од свих надлежних институција, да се реши овај проблем, а ми од наших захтева одустати нећемо. То је да се затвори прихватни центар миграната у Шиду – изјавио Предраг Вуковић, председник општине Шид, после ванредне седнице Савета за безбедност.

 

Извор: С. Костић, Новости.рс